NIKAD VIŠE DA NE DOZVOLIMO SEDAM BODOVA MINUSA Zvezdan Terzić na okupljanju najavio pojačanja i otkrio zbog čega ga je zvao Nenad Lalatović
FK Crvena zvezda

 

Crvena zvezda je započela pripreme za novu sezonu, a igračima se na prozivci obratio generalni direktor Zvezdan Terzić.

- Čeka nas veliki izazov, ali navikli smo na to. Ponavljamo se, ali ono što je najbolje, ponavljamo se rezultatima. Čestitao bih vam još jednom duplu krunu i na sjajnim rezultatima koje smo ostvarili prošle sezone i u Srbiji i u evropskim takmičenjima. Nema minulog rada i stare slave, čekaju nas kratke i žestoke pripreme. Već 9. jula kreće Superliga, a 2. avgusta kvalifikacije za Ligu šampiona. Očekivanja su velika, veća nego prošle godine, one sledeće će biti još veća, ali to je uvek tako. Ova godina je specifična, jer nam prvo mesto donosi direktan plasman u Ligu šampiona i nemojte nikada više da dozvolimo sedam bodova minusa koja su došla nepažnjom. Nikad više. Kvalitet je bio na našoj strani, zato smo i šampioni, ali nemojte da gledamo u leđa nikom. Biće teže prvenstvo nego što je bilo, dugo ste već tu, imamo kostur tima, istog trenera i rukovodstvo. Dobro se poznajemo i ulazimo u sezonu kao nikad jači favoriti - istakao je Terzić.
 
Pred Crvenom zvezdom je sezona koja može mnogo toga da donese. 
 
- Pred nama je sezona u kojoj možemo dva puta da izborimo u Ligu šampiona. Prvi put u avgustu, a onda i tokom prvenstva za narednu sezonu. Očekivanja javnosti i navijača su iz godine u godinu sve veća i to je normalno, jer klub raste iz dana u dan, što pokazuje i UEFA ranking lista. Danas smo 34. klub u Evropi, sa dobrim koeficijentom i to je naš najveći kapital i generišemo ozbiljne prihode kroz UEFA bonuse. To je ogroman kapital koji Zvezda ima i dugoročno gledano ne možemo više nikada da imamo finansijske probleme. Sve zavisi od nas, igrači su svesni toga. Pripreme će biti kratke. Maksimalna ozbiljnost od početka. Kvalitet je na našoj strani, u prvenstvo ulazimo kao favoriti i nemam dilemu da li ćemo biti šampioni i ove sezone. 

NIKAD VIŠE DA NE DOZVOLIMO SEDAM BODOVA MINUSA Zvezdan Terzić na okupljanju najavio pojačanja i otkrio zbog čega ga je zvao Nenad Lalatović

FK Crvena zvezda

 

 
Ne govore čelnici crveno-belih o imenima, ali Crvena zvezda je vrlo blizu angažovanja novog pojačanja. 
 
- Desno krilo pre špica i nadam se da će sve kada je reč o tom fudbaleru biti završeno sledeće nedelje. 
 
Pouzdani bek Milan Gajić napustio je Zvezdu.
 
- Gajić je otišao, ugovor mu je istekao i da je ovako igrao prethodne dve i po godine, dobio bi ponudu za produžetak ranije. Zahvaljujem mu se na svemu što je učinio za Crvenu zvezdu, ali je činjenica da je odigrao mnogo bolje ova dva, tri meseca i pokazao zašto smo ga doveli, dok iza sebe ima i period gde smo očekivali više. Zvezda je teška, nosi pritisak i strah. Gajić ima 26 godina i svestan je bio da je u ovom momentu Pićini prva opcija kod trenera Stankovića, a u tom slučaju je teško zadržati igrača. Mi opet u sezonu ulazimo samo sa Rodićem na levom beku, i sa Radulovićem kao alternativom, a čujem komentare zbog čega ne dovedemo novog igrača na tom mestu? Teško je dovesti dobrog igrača koji je svestan da je Rodić neprikosnoven i da će od 56 utakmica igrati bar 45. Nije to stvar novca, već sportski motiv, jednostavno dobar igrač neće doći da bude alternativa Rodiću. Tako je i Gajić odlučio, svestan da Pićini ima prednost. Verujem u Pićinija, imao je težak period iza sebe, ali je šest meseci adaptacije prošlo. Vraća se iz teške povreda i posle priprema će biti onaj Pićini kog je Manćini pozvao na širi spisak reprezentacije Italije.

NIKAD VIŠE DA NE DOZVOLIMO SEDAM BODOVA MINUSA Zvezdan Terzić na okupljanju najavio pojačanja i otkrio zbog čega ga je zvao Nenad Lalatović

FK Crvena zvezda

 

 
Računa Dejan Stanković na Seku Sanoga, ali se razmatra i pojačanje na poziciji zadnjeg veznog. 
 
- Računamo na njega, on ima ugovor do decembra, ali i 33 godine. Razmatrali smo produženje ugovora, ali mislim da nam možda ipak treba podmlađivanje sa bržim i mladim igračima. Imamo dobar tim i kostur, ali moramo da mislimo i na budućnost. Ne govorim o imenima, iako razgovaramo i računamo. Jesmo zainteresovani za Ada, ali nismo samo za njega. Razmatramo da li možemo da dovedemo boljeg igrača za manje novca. Za svaku poziciju imamo više opcija, a mi smo ti koji odlučujemo. Spremni smo da investiramo, Zvezda je dostigla trenutak kada mora da napravi ozbiljan iskorak u kvalitetu. Nije nam žao da investiramo ozbiljan novac, ali moramo da dobro procenimo sve. Pozicija zadnjeg veznog i dva miliona? Možda je bolje taj novac investirati u napadača. Mislim da smo završili veliki posao dovođenjem Kangve i nadam se desnog krila. To su dva ozbiljna mlada i brza igrača koji će doprineti ubrzanju igre. Biće sigurno još dva igrača. 
 
O odlascima se i ne razmišlja.
 
- Ne razmatramo ništa kada je reč o odlascima. Jun je i razmišljamo o ulasku u Ligu šampiona, što donosi između 25 i 30 miliona evra i neozbiljno je da pričamo o odlascima najboljih igrača. Šta nam znači da za Ivanića i Kataija dobijemo tri ili pet miliona evra? Ne razmišljamo o puštanju bilo kog igrača, iako je za Erakovića daleko najveće interesovanje, ali smo svima rekli da ne može da ide u ovom trenutku. Naravno pratićemo situaciju, ali došao je trenutak za iskorak što se tiče kvaliteta. Želimo da dovodimo kvalitetnije igrače nego što smo dovodili i fokus je na tome.

NIKAD VIŠE DA NE DOZVOLIMO SEDAM BODOVA MINUSA Zvezdan Terzić na okupljanju najavio pojačanja i otkrio zbog čega ga je zvao Nenad Lalatović

FK Crvena zvezda

 

 
 
Plejada crveno-belih bisera braniće boje reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.
 
- Planirali smo i da oni idu na pripreme, ali spletom srećnih okolnosti idu na Evropsko prvenstvo. Sve zavisi od rezultata koje postignu tamo koliko će ostati, ko će se priključiti, otići na pozajmicu... Imamo vremena, pratimo situaciju, prelazni rok traje do avgusta. Cenimo te mlade igrače, ali je pitanje šta je najbolje za njihov razvoj. U januaru su u timu ostali Radulović, Đurić i Stanković, pa smo svedoci da nisu imali dovoljnu minutažu i da je možda bolje i da su ovog proleća imali 15 utakmica u nogama. Videli smo na primeru Lekovića šta znači 15 utakmica u Grafičaru i mi u klubu ozbiljno računamo na njega. Za mladog igrača je važnije da igra gde god, nego da trenira sa Zvezdom. Sedenje na klupi nije dobro ni za igrača ni za klub. 
 
Govorio je Terzić i o pravilu "bonus" igrača.
 
- Mislim da je FSS pogrešio što je ukinuo dva "bonus" igrača i smatram da naša liga treba da bude razvojna. Većina klubova se finansira od strane gradova, a imaju matore igrače. Superliga treba da bude razvojna, da mladi dobijaju šansu i da to dugoročno donese mnogo koristi, tako da smatram da je greška što je to smanjeno. Više bih voleo da se "bonus" igrači povećaju na tri, na taj način bi motivisali sve klubove da više ulažu u omladinsku školu.
 
Izuzetno je tražen mladi Mustafa Ibrahim, brojni klubovi žele da ga dovedu na pozajmicu.
 
- Pola Superlige traži Ibrahima da ga pošaljemo na pozajmicu. Zvao me je i Lalatović, pričali smo o njegovom odlasku u banjalučki Borac, ali videćemo da li je bolje za njega da bude ovde u Zvezdi, da ode na pozajmicu u Superligu da nam bude bliže očima ili da ga pustimo kod naših prijatelja u Borac. Prvi deo priprema će odraditi, pa ćemo doneti odluku - zaključio je Terzić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading