TITULA ĆE VREDETI MILIONE Dejan Stanković okupio igrače, pa poručio: Čeka nas istorijski mesec, stižu dva pojačanja
FK Crvena zvezda

 

Šef stručnog Crvene zvezde Dejan Stanković je izneo očekivanja pred početak priprema za sezonu 2022/23. i istako da crveno-bele očekuje naporan rad.

- U Crvenoj zvezdi moramo brzo da arhiviramo postignute uspehe, jer su ciljevi i očekivanja uvek ogromni i veliki. To je naša obaveza i dužnost da damo sve od sebe da i naredne godine iz jedne sezone izvučemo maksimalni broj utakmica, ali i da sezonu završimo na što lepši način, kao što je to bilo i prošle godine. Crvena zvezda ne može nikada da bira šta želi da osvoji ili šta želi da stavi po strani, jednostavno ide po svaki trofej i da ispuni što veće ciljeve, tako da smo i ove godine spremni za to – istakao je Stanković.

Osvrnuo se Stanković i na činjenicu da šampiona prvenstva naredne godine očekuje direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

TITULA ĆE VREDETI MILIONE Dejan Stanković okupio igrače, pa poručio: Čeka nas istorijski mesec, stižu dva pojačanja

FK Crvena zvezda

 

- Istorijski za naš fudbal, mnogo bitno, prvi put da titula vredi mnogo miliona, ne znam tačno koliko, ali vredi direktan ulazak u Ligu šampiona, veći motiv od toga ne verujem da bilo ko može da ima, tako da će biti jedno dosta teško i zanimljivo prvenstvo. Ulog je stvarno veliki i mi želimo da budemo pravi u svakom momentu.

Govorio je strateg crveno-belih i o pojačanjima, kao i igračima koji nisu bili na prozivci zbog reprezentativnih obaveza.

- Doveden je Kangva, radimo na još jednom ili dva pojačanja, imamo odličan roster, sigurno da bi jedna sveža krv dobro došla našoj ekipi. Imamo igrače koji su i prošle godine izneli jedan ogroman teret i nisu posustali ni u jednom trenutku. Prelazni rok je živa stvar, ne može nikada da se kaže za nešto da je završena stvar, dok taj neko ne potpiše i ne uradi prezentaciju sa dresom. Idemo sa 20 igrača i četriri golmana na priprema. Ima tu momaka koji su se vratili sa pozajmica, dva mlada golmana smo priključili, da im damo šansu da se pokažu, da vidimo na koga možemo da računamo. Vratili su se Lučić i Mustafa, došao je Bogdanović, kao jedan mladi i perspektivni štoper. Imamo četiri momka koja su sa U19, bio sam jutros da ih vidim i da im poželim sreću, to su Motika, Leković, Đurić i Stanković. Oni će nam se priključiti kada im to Evropsko prvenstvo bude dozvolilo, ja se nadam što kasnije zbog njih, samim tim što igrajući grupnu fazu ideš direktno u polufinale ili finale. Do 25. su tamo, 28. je polufinale, a 1. jula finale. Posle toga imamo reprezentativce Ben, Kanga, Kangva i Borjan , daćemo im slobodno sedam dana, tako da će nam se oni priključiti već u Sloveniji, u zavisnosti kako ko bude imao letove. Gajiću je istekao ugovor i to je pitanje za upravu, da li će produživati ili neće to ne zavisi od mene. Naravno da je Gajić neko ko je odigrao fenomenalno, ima odličnih šest meseci iza sebe u toku kojih je pokazao ozbiljan kvalitet. Posle toga, neke stvari ne mogu da zavise od mene, tu sam nekako nemoćan, ruke su mi vezane. Falko je dobio specijalnu dozvolu kluba da može da ostane nekoliko dana duže na odmoru, u narednim danima očekujemo i njega.  

TITULA ĆE VREDETI MILIONE Dejan Stanković okupio igrače, pa poručio: Čeka nas istorijski mesec, stižu dva pojačanja

FK Crvena zvezda

 

Nije krio Stanković da je pauza između sezona bila kratka, ali je i istakao da će se zajedno sa igračima prilagoditi situaciji i da će ekipa biti spremna.

- Imaćemo četiri utakmice u pripremnom periodu, gledali smo da to bude po gradaciji sve teže i teže. Već 9. jula počinje prvenstvo i 2. i 9. avgusta su tek utakmice u Evropi, tako da ćemo imati oko osam utakmica do tad. Treba nam 90 minuta u nogama da dođemo sebi posle priprema, da se uigramo do maksimuma. Bilo bi bolje da su momci imali više odmora posle završenog prvenstva, jer su odigrali preko 55 utakmica, ali kako za sve, tako i za nas. Ove godine prvenstva svuda kreću ranije, tako i naše. Trebalo bi da budemo maksimalno spremni u avgustu koji je istorijski za naš klub – zaključio je Stanković.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading