HUMANOST NA DELU Zvezdaši prodavali kolačiće za malog Vukana
FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda organizovala je humanitarnu akciju u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici. Razlog je prikupljanje novca za lečenje malog Vukana Stoiljkovića koji još nema godinu dana.

Fudbaleri Crvene zvezde Strahinja Eraković i Petar Stanić sa promoterkama kluba prodavali su kolačiće u najprometnijoj ulici u Beogradu, a sav novac išao je u budžet za lečenje mališana. Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

BURNO SAOPŠTENJE ZVEZDE PRED DERBI Crveno-beli ponovo pisali Piksiju

Vukan je sa šest meseci primio jedinu terapiju dostupnu u Srbiji, Spinrazu, zahvaljujući kojoj lakše guta hranu i diše, ali to nije dovoljno. Jedina nada za Vukanov život je genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu da Vukan izađe kao pobednik u svojoj životnoj borbi.

PRESEDAN U SUPERLIGI Velika promena pred "večiti derbi", da li je ovo dobra odluka?

Sredstva su potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Da i Vukan pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Vukanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading