DAN KADA JE ZVEZDA SELA NA KROV SVETA Simultanka jednog dečaka, Tokio i dan kada je sve ostalo bilo nebitno! (VIDEO)
FK Crvena zvezda

 

Šest meseci ranije, srpski klub je postao evropski prvak savladavši Olimpik iz Marseja u čuvenom finalu u Bariju. Posle 0:0, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a Zvezda je slavila sa 5:3 i time stekla mogućnost da se za planetarnu krunu bori protiv čileanskog predstavnika, osvajača Kopa Libertadores. Pred 60 hiljada gledalaca na Nacionalnom stadionu u Tokiju, igrači su ispisali još jednu stranicu u bogatoj istoriji, savladali Kolo Kolo sa 3:0 i postali svetski prvaci.

SJAJNE VESTI UZ UEFA STIGLE NA "MARAKANU" Zvezda sada mora da uradi samo jednu stvar!

ALBANAC KOJI JE UMALO POSTAO HEROJ ZVEZDE, NADAL HTEO DA GA BIJE! Gde je nestao bivši reprezentativac Jugoslavije koji je prodavao cigare da bi preživeo? (FOTO)

Junak tima koji je sa klupe predvodio Vladica Popović, u toj utakmici bio je najmlađi u timu – Vladimir Jugović. Tada 22-godišnji fudbaler je golovima u 19. i 58. minutu najavio veliko slavlje crveno-belih, a tačku na meč postavio je Darko Pančev golom u 72. minutu.

Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.

Crvena zvezda je drugo poluvreme igrala sa igračem manje zbog isključenja Savićevića, a od osvajanja evropske do osvajanje svetske titule, suočila se sa brojim promenama u kadru. Ljupka Petrovića zamenio je na trenerskoj klupi Vladica Popović, a klub su u međuvremenu napustili Robert Prosinečki, Stevan Stojanović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović i Dragiša Binić.

Pobedom u Tokiju napravljen je najveći uspeh neke od istočnoevropski klubova. Svetskom titulom zaokružen je jedan od najsvetlijih perioda u istoriji Zvezde.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading