OBOŽAVA BEOGRAD, ZA SRBE ISTIČE DA SU JAKO GOSTOLJUBIVI! Zvezdin Italijan kojeg su navijači pogodili je osoba od Stankovićevog poverenja,  ovako opisuje svoju ulogu u timu!
FK Crvena zvezda

Panoćini je sada  dobro, proveo je noć u bolnici, njegova rana je sanirana, a uskoro će biti pušten na kućni oporavak.

Italijanski stručnjak je u Crvenoj zvezdi od 2019. godine, došao je zajedno sa glavnim strategom Dejanom Stankovićem u crveno-beli klub, pre Zvezde, vodio je računa o kondiciji igrača Intera u sezoni 2012/2013, a radio je još Udinezeu, Panatinaikosu i Sparti iz Praga, dok je trener sva četiri tima bio Andrea Stramaćoni.

Nakon svih tih avantura, Panoćini je odlučio da bude važna karika u stručnom štabu Dejana Stankovića. Potvrda za njegov rad stigla je u vidu fantstičnih rezultata Crvene zvezde, a pogotovo posebno treba naglasiti utakmice u evropskim takmičenjima.

Prošle godine za klupski sajt Crvene zvezde, Panoćini je govorio o radu u beogradskom klubu i svojoj ulozi u istom.

- Moja uloga je specifična. Sigurno je da me igrači ne vole previše dok treniramo. Šalu na stranu, oni su profesionalci, razumeju sve i svesni su da sve moje ideje koje sprovodimo u delo na treninzima imaju za cilj da potpuno završe njihovu fizičku spremu. Znam da se često osećaju umorno, posebno na pripremama, ali sam siguran i da su oni svesni toga da je sada teško, ali da će plodove rada ubirati kasnije, tokom sezone. Zaključak je jasan, kad treniramo sigurno da me ne vole, ali posle treninga smo ponovo u dobrim odnosima - rekao je on tada.

Panoćini je tada istakao da je poznavao Beograd i pre nego što došao da živi u srpsku prestonicu, a da mu se jako sviđa što su Srbi prijatni i gostoljubljivi ljudi.

- Poznavao sam Beograd i pre nego što sam došao ovde da radim i živim. Međutim, ranije kada sam dolazio sa prethodnim klubovima u kojima sam radio nisam bio u prilici da vidim grad. Moram da kažem da mi se mnogo dopada to što su ljudi veoma prijatni i prijateljski nastrojeni. Ne možete ni da zamislite koliko je to bitno kada dođete u zemlju koja nije vaša. Kad god odem u restoran, svi su nasmejani i to je divno. Srbi su gostoljubivi i zaista se osećam kao kod kuće, što je veoma bitno i za moj posao. Uglavnom znam reči koje koristim na terenu, kao što su "idemo gore", "idemo dole", "trčimo brzo", "trčimo blago". Znam ono što mi je bitno za trening - dodao je on.

Pored njega, Stanković u svom stručnom štabu ima još dva Italijana, pomoćnika Vićenca Sasa i trenera golmana Pjerluiđi Brivija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading