OGLASIO SE STANKOVIĆ PRED POČETAK LE! Njegova izjava je mnoge iznenadila
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak dočekuju Bragu u prvom kolu grupe F Lige Evrope. Meč na stadionu "Rajko Mitić" će početi u 18:45 sati.

Pred srpskim šampionom su dve važne utakmice, najpre protiv Brage, a u nedelju večiti derbi protiv Partizana.

„Mi smo zadovoljni kako smo reagovali posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ostvarili smo sve pobede. Ne bih se složio da su ključne utakmice. Sada je manje pritiska, taj pritisak koji smo imali u kvalifikacijama je skinut. Sad igramo mini-ligu. Nije toliko strašno kao u kvalifikacijama. I Braga i Partizan su lepe utakmice, ali posle toga imamo 40 utkmica u svim takmičenjima. Te utakmice mogu da ti daju vetar u leđa, dosta samopouzdanja, da utiču mentalno, ali nisu ključne za dalji rasplet u sezoni i takmičenjima“, rekao je Stanković.

OGLASIO SE STANKOVIĆ PRED POČETAK LE! Njegova izjava je mnoge iznenadila

Foto: Vladimir Marković

 

Govorio je o prednostima crveno-belih u susretu sa portugalskom ekipom.

„Prednost domaćeg terena, pune Marakane. Prednost je, ali i obaveza, odigrati dobru utakmicu, protiv ozbiljnog protivnika. Četvrta ekipa u Portugaliji. Svi su napisali i komentarisali, to je lako. Nije lako. Igrali su finale protiv Porta u Ligi Evrope, poslednjih 12 godina su u evropskim takmičenjima. Ne bih voleo da se igra sa mojom inteligencijom i kaže kako je to lako. Znamo koliko su organizovani, brzi u tranziciji, braća Orta, Galeno, Ruiz kao špic. Ozbiljna, brza, talentovana ekipa. Presrećan sam što će biti prepun stadion. Iskustvo je na našoj strani. Znamo gde su nam boljke, a gde nam je kvalitet, koji ćemo želeti da stavimo u prvi plan. Žao mi je što neki momci, koji su bili sa reprezentacijama, nisu mogli da rade sa ostatkom ekiše. Pun sam optimizma, ali želim pametan rizik“.

Smatra da je ova grupa u kojoj se nalazi Crvena zvezda kvalitetnija od prošlogodišnje.

„Mnogi će da kažu da opet pravim odstupnicu. Ova grupa je kvalitetnija od prošlogodišnje. Sad da upoređujemo Bragu i Hofenhajm, dve različite kulture fudbala. Kao i naša, nikada ne znate šta možemo da uradimo na terenu“.

Stanković zbog povrede neće moći da računa na Milana Pavkova.

„Pavkov ovu utakmicu neće moći da igra. Pokušaćemo da napravimo čudo i pokušamo da ga vratimo već za derbi. Jedva čekamo da se vrati. Krivo mi je, taman je počeo da hvata zalet, ali to je sastavni deo fudbala. Ko god bude igrao na njegovom mestu, zna za koga igra i protiv koga igra“.

Jedan od ključnih igrača Crvene zvezde Mirko Ivanić govorio je o  saradnji sa Aleksandrom Kataijem.

„Imam sjajnu saradnju sa Kataijem, ali naš kvalitet je u tome što svako može da iskoči iz drugog plana i postigne gol, kao što je recimo Sanogo znao da reši utakmicu. Slažem se da je ova grupa teža od one u prošloj godini,“ rekao je Ivanić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading