VAR POMOGAO ZVEZDI! Crveno-beli rutinski slavili u Subotici i u dobrom raspoloženju dočekuju Šerif
Foto: ALO/Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Spartaka u Subotici sa 3:1 u utakmici 3. kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda je tako upisala i treću pobedu u nizu, dok je Spartaku ovo drugi poraz.

Prvo poluvreme je bilo veoma zanimljivo.

Poveli su crveno-beli golom Mirka Ivanića u petom minutu. Šutirao je sa nekih 17, 18 metara i savladao golmana Spartaka.

Do kraja prvog dela smo gledali veoma dinamičan fudbal.

Spartak je izjednačio u 25. minut posle autogola Radovana Pankova, koji je loše reagovao na oštar centaršut Nikole Srećkovića i zakucao je loptu u sopstvenu mrežu.

Crvena zvezda do novog vođstva stiže u finišu prvog dela. Gejlor Kanga je poslao loptu u šesnaeterac, a El Fardu Ben pobegao odbrani i glavom zatresao mrežu. 

Pomoćni sudija je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd, ali se oglasio VAR iz čije sobe su javili da je sve bilo čisto i tako je Zvezda ponovo povela.

U drugom poluvremenu je opao ritam meča. Crveno-beli su imali iniciajtivu i pokušavali da trećim golom reše utakmicu, dok su Subotičani pretili iz kontri.

Aleksandar Katai je propustio nekoliko prilika, a najbolju je imao u 88. minutu kada je pogodio stativu.

Tačku na utakmicu stavio je Nikola Krstović u prvom minutu sudijske nadoknade. Opet se čekao VAR, ali stigla je potvrda da je sve bilo regularno i tako je Krstvović postigao prvenac za crveno-bele.

Zvezda je napravila odličnu uvertiru uoči prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv moldavskog Šerifa u Beogradu u utorak od 20:30h. 

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (1:2)

Strelci: Ivanić u 5. Ben u 41. i Krstović u 90+1 za Crvenu zvezdu, Pankov (ag) u 26. za Spartak

Stadion: Gradski u Subotici
Sudija: Aleksandar Živković

Spartak: Dujmović – Šimura, Bogićević, Ivančević, Milošević – Dunđerski, Hristić, Maričić (od 71. Furtula), Srećković, Tufeigdžić – Bijelović.


Crvena zvezda: Gordić – Gajić, Pankov, Babić (od 65. Dragović), Rodić (od 75. Gobeljić) – Krstičić, Kanga (od 65. Srnić), Ivanić, Katai, Ben (od Falko) – Dioni (od 46. Krstović).
 

Drugo poluvreme:

Kraaaaj! Pobeda Crvene zvezde protiv Spartaka 3:1.

90+1 - Gooool! Krstović stavlja tačku na utakmicu. Odličan pas do napadača Crvene zvezde kojem nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu. Čekao se VAR zbog eventualnog ofsajda, ali sve je bilo regularno, ostaje 3:1 za Zvezdu.

88. minut - Velika prilika za Zvezdu, Katai je pogodio stativu, a onda ni Krstović odbitak nije uspeo da sprovede u mrežu.

83. minut - Kataija je pokušao "makazicama", lopta je otišla tik iznad prečke

80. minut - Opao je ritam utakmice. Crvena zvezda pred pobedom.

76. minut - Novi pokušaj Falka, ovoga puta je izblokiran.

74. minut - Odličan šut Falka, ali još bolja odbrana Dujmovića. Prošao je Katai po levoj strani, dodao Italijanu, ovaj sjajno šutirao, ali od svega samo korner.

69. minut - Napadaju fudbaleri Crvene zvezde, ali nikako da postignu treći pogodak kojim bi rešili pitanje pobednika.

65. minut - Trostruka izmena u redovima Crvene zvezde. Ušli su Dragović, Falko i Srnić, a izašli Babić, Ben i Kanga.

62. minut - Dobro je Katai ubacio loptu, ali kasni Krstović.

57. minut - Šut Tufegdžića pravo u Gordića.

54. minut - Inicijativa Crvene zvezde koja pokušava da stigne do trećeg gola i meč uvede u mirnu završnicu.

50. minut - Velika prilika za Zvezdu. Pokušao je Krstović petom da prosledi loptu u gol.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Jedna izmena kod Zvezde, Krstović umesto Dionija.

Prvo poluvreme:

Kraj prvog dela! Crvena zvezda vodi sa 2:1. Poveli su crveno-beli već u petom minutu golom Ivanića, izjednačio je Spartak nakon autogola Pankova, da bi novo vođstvo crveno-belima doneo Ben u finišu prvog dela, nakon konsultacije sa VAR-om. Dosta dobar i dinamičan fudbal u Subotici.

41. minut - Goool! Strelac je Ben! Ben je postigao gol, ali je bila podignuta zastavica. Međutim, ubrzo je iz VAR sobe u Staroj Pazovi stigla informacija da je sve bilo čisto i Zvezda je ponovo povela.

38. minut - Prilika za Kataija, ali izblokirao ga je Ivančević. Sjajna kombinacija crveno-belih, ali još bolja reakcija defanzivca Spartaka.

35. minut - Odličan napad Subotičana. Bijelovć je pokušao, ali odlično reaguje golman Crvene zvezde, Gordić.

32. minut - Prilika za Spartak. Tufegdžić je šutirao, ali je lopta pogodila njegovog saigrača Maričića i otišla preko gola.

30. minut - Zaigrali su fudbaleri Zvezde ofanzivnije nakon primljenog gola, ali Spartak se odbranio posle nekoliko solidnih napada gostiju.

26. minut - Goool! Spartak stiže do izjednačenja nakon autogola Pankova. Srećković je uputio oštru loptu u kazneni prostor, a štoper Zvezde nespretno zahvatio loptu i matirao mladog Gordića.

23. minut - Pauza kako bi se igrači malo osvežili zbog velike vrućine.

18. minut - Velika prilika za Ivanića! Lepa kombinacija Kange i Gajića. Centrirao je desni bek, zahvatio je loptu glavom Ivanić, ali zamalo pored gola.

14. minut - Odličan prodor Kataija, ušao je u kazneni prostor, ali zaustavio ga je Ivančević.

10. minut - Fudbaleri Spartaka još nisu uputili šut ka golu Zvezde.

5. minut - Gooool! Strelac je Mirko Ivanić! Šutirao je sa nekih 17, 18 metara i savladao golmana Spartaka. Odličan početak Crvene zvezde.

3. minut - Agresivni fudbaleri Crvene zvezde na startu.

1. minut - Utakmica je počela! Odmah je zapretila Zvezda posle centaršuta Rodića, ali odbrana Spartaka otklanja opasnost.

18.30 - Kapiten Milan Borjan nije ni u protokolu, a na golu Zvezde biće "bonus" igrač Miloš Gordić, koji će tako debitovati na golu crveno-belih.

 

 

18.27 - Zvezda i Spartak su do sada odigrali 85 međusobnih utakmica u svim takmičenjima. Srpski šampion je ostvario 64 pobede, pet puta su slavili "golubovi", uz 15 remija.

18.23 - Crvena zvezda posle dva odigrana kola u Superligi Srbije ima četiri boda i nalazi se na šestom mestu, dok je Spartak osvojio jedan i trenutno su na desetoj poziciji.

18.20 - Dobro veče i dobrodšli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola između Spartaka i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Subotice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading