VAŽNA POBEDA I ZA SRPSKI FUDBAL! Evo šta je sve Zvezda dobila pobedom nad Kazahstancima
Foto: ALO/Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su na svom terenu kazahstanski Kairat (5:0) u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sada šampionu Srbije predstoji dvomeč sa Šerifom. 

Osim ubedljive pobede, crveno-beli su popravili koeficijent srpskog fudbala na UEFA rang listi i dopunili klupsku kasu nagradom za plasman u sedeću fazu.

Srbija se početkom nove evropske sezone kotirala nikad bolje i nalazila se na 13. mestu na UEFA rang listi nacionalnog koeficijenta sa 23.875 bodova. 

Podsećamo, zemlje koje završe među 15 najboljih dobijaju privilegiju u vidu dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i predstavnika u Ligi Evrope, gde ove sezone neće biti srpskih predstavnika, već ekipe osim šampiona igraju kvalifikacije za trećerazredno takmičenje Ligu konferencija.

Zvezda iz dvomeča sa Kairatom donosi bod za svoj klupski koeficijent i 0,25 poena Srbiji (izgubila je prvi meč) što je neki minimum kako ne bismo otišli u minus.

Takođe, posle već uračunatih pobeda Vojvodine i Partizana iz prvih utakmica, kao i remija Čuke protiv azerbejdžanskog predstavnika, Srbija je trenutno na sjajnom 13. mestu koje će pobeda Zvezde možda dodatno popraviti.

Bonusi za sve kvalifikacione runde identični su i za Ligu šampiona i za Ligu Evrope i za Ligu konferencija - otprilike po 100.000 evra.

Izuzetak je samo plej-of Lige šampiona, gde onaj ko ga se domogne dobija čak 5 miliona evra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading