Valeri Lureda
Instagram printscreen
Valeri Lureda

Instagram printscreen

Valeri Lureda, Foto: Instagram printscreen

Baš je gadno zaiskrilo na Tviteru ovih dana između dve MMA borkinje iz dve najjače promocije, UFC-a i Belatora. Belatorova Valeri Lureda na žestokom je udaru suparnice iz druge organizacije, Mejsi Kijason i to zbog objava seksi videa i slika na društvenim mrežama.

"Ne mogu više da izdržim. Je li to poruka koju želimo da prenesemo? Jesmo li mi ovde da se borimo i budemo uzori ili da budemo striptizete za mizogine muške fanove”, napisala je na UFC-ova borkinja Kijason.

Lureda je jedna od najpoznatijih MMA borkinja, ali najviše zbog blago eksplicitnog sadržaja koji objavljuje na društvenim mrežama, a Kijasonova je poludela zbog poslednjeg Luredinog snimka na kom ona pleše određeni senzualni ples.

"Nosiš MMA opremu i nalaziš se u dvorani, imaš gumu za zube u ustima. Šalješ lošu poruku ljudima. To nije ono što bi ženski MMA trebalo da bude. Ti prodaješ seks, a ne MMA”, napisala je Mejsi Kijason.

Lureda pak tvrdi kako je njena velika ljubav, osim MMA-a, i ples i da ne vidi ništa loše u tome što radi.

"Prodajem seks jer sam rođena s drugačijim telom i što sam latinoameričkog porekla? Borim se u kavezu isto kao i ti, ali van kaveza sam ženstvena. Prestani s mržnjom”, odbrusila joj je Lureda.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

quarantine got us like ?

A post shared by Master Valerie Loureda ? (@valerieloureda) on May 9, 2020 at 7:03pm PDT

Kijason se nije tu zaustavila.

"Tvoja definicija ženstvenosti jako je loša i to je tužno", poručila je ona, a Valeri je uzvratila: "Ti svoju ženstvenost prikazuj na svoj način, ja ću na svoj. Srećno u idućoj borbi", zaključila Lureda.

Luredine stavove uglavnom podržavaju njeni navijači, ali Kijason je zadobila naklonost ostalih borkinja.

Šteta je samo što se njih dve ne mogu sresti u kavezu. To je nažalost neizvodljivo budući da pripadaju suparničkim organizacijama…