Hugo Santilijan
AP Photo/Jorge Feres
Hugo Santilijan

AP Photo/Jorge Feres

Hugo Santilijan, Foto: AP Photo/Jorge Feres

* Argentinski bokser Ugo Alfredo Santiljan premino je od posledica udaraca u glavu

* Ovo je drugi smrtni slučaj u svetu boksa u poslednjih sedam dana

* Lekari su se borili za život 23-godišnjeg Argentinca, otklonili su deo lobanje zbog otoka na mozgu... Uradili su dve operacije, ali srce boksera nije izdržalo.

Svet boksa potresaju tragedije! Nakon ruskog boksera Maksima Dadašova, zvanog Pobesneli Maks, preminuo je od posledica udaraca u glavu i argentinski bokser Ugo Alfredo Santiljan.

On je istovremeno kada i Dadašov, samo u argentinskom San Nikolasu boksovao za titulu latinoprvaka u lakoj kategoriji WBC verzije. Meč nakon 12 rundi 23-godišnjeg Santiljana i sedam godina starijeg Urugvajca Eduarda Abreua je završen remijem, a odmah po proglašenju sa uzdignutim rukama Santiljan je pao na patos ringa.

Lekari su se, kao i Dadašovu, borili za život mladog Argentinca, otklonili su deo lobanje zbog otoka na mozgu... Uradili su dve operacije ali srce boksera nije izdržalo.

Hugo Santilijan

AP Photo/Jorge Feres

Hugo Santilijan, Foto: AP Photo/Jorge Feres

''Čim je primljen u bolnicu, otkazao mu je bubreg, nije se budio iz kome sve vreme. Imao je hematom na mozgu i nije došao svesti. Otok je rastao i na kraju je doveo do otkazivanje vitalnih organa'', rekao je izvor iz bolnice.

PROČITAJTE JOŠ: 

Santiljanu je, za razliku od Dadašova na kojem nije bilo vidnih povreda do isteka 11. runde i prekida meča, nos obilno krvario već od četvrte runde. Ugo je sin bivšeg boksera Alfreda Santiljane.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!