U Subotici održano 91. Prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom za seniore
Strahinja Babović

Finalna takmičenja svečano je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da Grad Subotica još jednom pokazuje da pruža odlične uslove za rvački sport i da ima kapacitete za organizovanje velikih takmičenja.

- Nedavno smo bili domaćini međunarodnog Memorijalnog turnira 'Refik Memišević – Brale’. I tokom tog tradicionalnog turnira, organizovanog takođe na vrhunskom nivou, sve je funkcionisalo kako treba. Inače, na ovom pojedinačnom seniorskom državnom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom učestvuje rekordnih 137 takmičara iz 21 ekipe, što dodatno daje na značaju ovom prvenstvu - istakao je Bakić.

Strahinja Babović

 

On je svim učesnicima finalnih borbi poželeo da ostvare dobre rezultate, a posebno takmičarima subotičkog Spartaka.

- Rvači Spartaka su na ovom prvenstvu već osvojili dve bronzane medalje, a u deset finalnih borbi nadmetaće se čak pet rvača Spartaka. To će, svakako, doprineti još većoj promociji rvačkog sporta koji u našem gradu zauzima posebno mesto, kako po masovnosti takmičara, tako i po ostvarenim rezultatima. Svim finalistima želim da izbore dobre rezultate i fer borbe, a dragim gostima da iz naše prelepe Subotice ponesu najlepše uspomen - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutnima u Hali sportova „Dudova šuma“ obratio se i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković koji je, tom prilikom, izrazio zadovoljstvo što, kako je rekao, prisustvuje odlično organizovanom prvenstvu države.

- Nadam se da će ovo Prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom biti uvertira za sjajnu organizaciju Svetskog prvenstva koje će se održati u septembru, u Beogradu. Među učesnicima ovog finala je i veliki broj mladih takmičara, što govori da za budućnost rvanja na ovim prostorima ne treba brinuti. Veliki rezultati naših šampiona podstakli su i klubove, i mlađe naraštaje, da se uključuju u rad, i to je primetno već na ovom državnom prvenstvu. Hvala organizatorima koji su se potrudili da ovo bude možda najbolje organizovano prvenstvo u poslednjih nekoliko godina, a finalistima želim puno motivacije, sreće i uspeha u predstojećim borbama - kazao je Trajković.

Strahinja Babović

 

U okviru 91. seniorskog Prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom, gradonačelnik Bakić dodelio je medalje najboljim rvčima u kategoriji 67 kilograma. Gradonačelnik Bakić je, takođe, predsedniku Rvačkog kluba Spartak Damiru Šabiću uručio pehar za najbolju ekipu po broju osvojenih bodova, a izvukao je i startne brojeve za deset ekipa koje će se od kraja septembra do početka decembra 2022. godine nadmetati u Super ligi Srbije.

Uoči finalnog takmičenja hor „Mironosice“ iz Subotice otpevao je himnu Srbije „Bože pravde“. Tehnički organizator 91. seniorskog državnog prvensta u rvanju grčko-rimskim stilom bio je Rvački klub Spartak.

Po kategorijama, seniorski prvaci Srbije u 2022. godini su: Sabolč Lošonc 55 kg (Potisije, Kanjiža), Kristijan Gazdag 60 kg (Potisje, Kanjiža), Perica Dimitrijević 63 kg (Spartak, Subotica), Sebastijan Nađ 67 kg (Spartak, Subotica), Aleksa Erski 72 kg (Partizan, Beograd), Arslan Ali 77 kg (Spartak, Subotica), Branko Kovačević 82 kg (Radnički, Beograd), Uroš Kristin 87 kg (Spartak, Subotica), Bence Almaši 97 kg (Senta, Senta), Nemanja Pavlović 130 kg (Novi Sad, Novi Sad).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading