PRED CEDEVITU Radonjić: Ovo je nova situacija za nas
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Crvena zvezda u polufinalu regionalnog prvenstva igra u četvrtak protiv Cedevita Olimpije. Početak utakmice zakazan je za 19 časova.

- Tačno 23. aprila smo odigrali zadnji meč u regularnom delu Admiral bet ABA lige protiv Igokee i nakon toga ušli u period koji smo iskoristili da uradimo sve ono što je moglo da se napravi u okolnostima koje su bile tu - rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih rekao je da se njegova ekipa našla u novoj situaciji.

- Nismo bili u prilici da i ranijih godina imamo ovakav raspored i da posle dela sezone gde smo mesečno znli da imamo i po 12 utakmica došli do perioda kada smo bili nekoliko dana na poštedi, zatim ušli u trenažni proces, koristili vreme da bi uspeli da napravimo što je moguće više.

NAJVAŽNIJE TEK SLEDI Zvezdina "kobra" o problemima kroz koje su crveno-beli prošli, Evroligi, ali i bitkama koje tek slede

Nastavio je u istom ritmu.

- Imali smo neobičan raspored, nije baš dobro pričati o tim stvarima. Treba videti kako ćemo da izgledamo. Nećemo biti u najboljem mogućem stanju, očekujem da neki drugi segmenti budu nešto što će nam dati mogućnost da nadoknadimo objektivne slabosti koje su za očekivati. Tu treba tražiti neku našu snagu. Što se treninga tiče, želja i motivacija su bili dobri, bavili smo se drugim problemima kojih nije bilo malo.

Poznato kada Crvena zvezda i Partizan igraju polufinale ABA lige

Radonjić se zatim osvrnuo na ekipu Cedevita Olimpije.

- Jedan ogroman resperkt imamo prema Olimpiji. Ekipa koja je napravila modifikacije nakon početnih meseci i uradila korekcije koje su im donele ogroman napredak u igri i podigla kvalitet do nivoa da su igrali jednu sjajnu sezonu u Evrokupu i došli do plej-ofa i posle tih korekcija je sve izledalo značajno bolje. Individualni kvalitet je veliki, iskustvo takođe - dodao je Radonjić.

Smatra da je prva utakmica mnogo važna.

- Prvi polufinalni meč u seriji je od ogromnog značaja. Igra se na dve dobijene, sa našim ovim statusom kakvim jeste, a to treba da vidimo tek u četvrtak, sigurno da nas navodi na jedan ozbiljan oprez i pokušaćemo da uradimo dodatno sve kako bismo unapredili određene stvari za koje očekujemo da mogu da budu bolje - zaključio je Radonjić.

Na kraju, strateg crveno-belih je pozvao navijače da podrže njegovu ekipu:

- U ambijentu koji nam je potreban, jasno je da nam je podrška potrebna. Smatram da poziv da se dođe u dvoranu nije dovoljan, već da treba da urade mnogo toga više da nam pomognu da prevaziđemo trenutnu situaciju. Videćemo u kom sastavu ćemo nastupiti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading