NAJVAŽNIJE TEK SLEDI Zvezdina "kobra" o problemima kroz koje su crveno-beli prošli, Evroligi, ali i bitkama koje tek slede
EPA

 

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da je njegova ekipa uz sve probleme koje je imala odradila sjajan posao u dosadašnjem toku sezone, ali je istakao da ono najvažnije tek sledi.

- Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak. Posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Tu mislim na brojne povrede sa kojima smo ušli u sezonu, uključujući i mene, kasnije problemi sa koronom, nemogućnost da treniramo zajedno kao tim, što nismo mogli da uradimo skoro do završetka regularnog dela sezone - rekao je Dobrić za klupski sajt.

On je istakao da su crveno-beli neke vrlo važne utakmice u ABA ligi i Evroligi igrali i bez četvorice-petorice igrača.

- Gotovo da nema nikoga ko nije bio povređen ove sezone. Zbog svega toga, smatram da smo odradili dobar posao tokom 26. kola regionalne lige i u Evroligi takođe, ali ono najvažnije tek sledi - rekao je Dobrić.

NAJVAŽNIJE TEK SLEDI Zvezdina

KK Crvena zvezda

 

- Nema situacije u kojoj nismo trpeli kao ekipa ove sezone, ali ne žalimo se, izneli smo i izborili se kao tim i grupa i sada se okrećemo onome što nas očekuje, a to je završnica sezone, u kojoj se naši ciljevi znaju - dodao je on.

Crveno-beli su poslednju utakmicu odigrali 23. aprila protiv Igokee, a prvu utakmicu polufinala ABA lige, koja se igra na dve pobede, igraju u četvrtak protiv ekipe Cedevita Olimpije.

- Jeste malo duža pauza, ali iskoristili smo je da se odmorimo, pokušavamo da se oporavimo od povreda, neke nisu lake, treniramo i pripremamo se za ono što sledi, a to je ekipa Cedevita Olimpije - rekao je Dobrić.

On je istakao da je Cedevita Olimpija ove sezone pokazala da se radi o dobroj ekipi sa puno iskusnih igrača.

NAJVAŽNIJE TEK SLEDI Zvezdina

KK Crvena zvezda

 

- Toj utakmici i seriji ćemo pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno motivisano. Ovo je polufinale i idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu kao i do sada - rekao je Dobrić.

Crveno-beli su se, kako je naveo Dobrić, tokom 26 kola regionalnog takmičenja borili za prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena i istakao da sada to moraju da iskoriste.

- Čeka nas teška utakmica, ali sa našim navijačima u ovakvim situacijama je uvek lakše... Kreće plej-of, utakmice za trofeje, trenutak kada su nam potrebne pune tribine i podrška da krenemo dobro i pobedom u ovu završnicu. Mislim da im posebna pozivnica za četvrtak nije potrebna, znaju šta im je činiti - rekao je Dobrić.

Prvi meč polufinalne serije igra se u četvrtak od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić", dok je druga utakmica na programu 16. maja od 18.30 u dvorani "Stožice".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading