ODBROJAVANJE Srbija sa dva predstavnika kreće u osvajanje novoformirane regionalne lige
Alo/Vladimir Markovic

Odbrojavanje je počelo. Sledeće nedelje konačno startuje regionalna liga u boksu! Crvena zvezda i Loznica, kao predstavnici Srbije, ulaze sa velikim ambicijama i željom da se na prostorima eks-Ju pozicioniraju kao lideri plemenite veštine. Neće od toga odustati niko od naših komšija, pa će se za "mesto pod suncem" boriti i sledeći klubovi: Podgorica (Crna Gora), Maribor (Slovenija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska), Radnik Bijeljina (BiH), Željezničar Sarajevo (BiH) i Vardar Skoplje (Severna Makedonija).

Sezonu 27. maja otvaraju u Skoplju Vardar i Loznica. Dan kasnije će u Sarajevu snage odmeriti Željezničar i Podgorica. To su, uostalom, učesnici A grupe, dok će u B grupi na premijeri snage odmeriti: Crvena zvezda Beograd - Maribor (29. maj) i Vitezovi Zagreb - Radnik Bijeljina (5. jun).

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao je pokretanje Regionalne lige sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom

tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

- Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja - rekao je nedavno predsednik Vučić, poručivši da će Srbija snažno finansijski i organizaciono podržati ovu ligu.

Ante Josipović, olimpijski šampion iz Los Anđelesa 1984. koji živi u Banjaluci, nedavno je posetio Beograd, gde se i revakcinisao.

- Dugo sam maštao o ovom danu i jedva čekam da na kanalu „Arena“ gledam prvi meč između Vardara i Loznice. Velika je stvar kada te predsednik države podržava. A baš Vučić je vetar u leđa olimpijskom boksu u Srbiji. Siguran sam da će se mnogi privatnici zainteresovati da ulažu u ovu ligu jer će, kada mere oko koronavirusa popuste, dvorane biti pune. Zamislite kako će dobro biti kada Željo ugosti Loznicu, Zagreb dočeka Crvenu zvezdu. A i u Skoplju, Podgorici, Bijeljini i Mariboru čekaju nas spektakularni mečevi - poručio je Ante Josipović.

Svi mečevi na TV „Arena“ i „Arena Fight“

Pomenuti klubovi, poznati po hrabrosti, snazi, srcu za ovaj sport, ujedinili su se u zajedničku priču pod parolom „Za spas boksa“. Svi mečevi će biti prenošeni u direktnom TV prenosu na TV „Arena1“ i „Arena Fight“.

Raspored prvog kola

Grupa A

Vardar - Loznica (27. maj)

Željezničar - Podgorica (28. maj)

Grupa B

Crvena zvezda - Maribor (29. maj)

Vitezovi ZG - Radnik Bijeljina (5. jun)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading