Nebo
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Blještavi fragment komete prošlog meseca je osvetleo nebo iznad delova Španije i Portugala, a ovaj fantastičan prizor izgledao je kao scena iz filma.

Iako preletanje kometa nije najavljeno, mnogi su slučajno uspeli da snime ovaj jedinstveni trenutak, a internet su preplavile stotine snimaka.

Jedan od videa, koji je snimila mlada devojka iz Portugala Mila Refačo, postao je viralan i u samo nekoliko dana skupio je, na raznim platformama, skoro 100 miliona pregleda.

 

"Ovo je najbolji video svih vremena", "Ti si najsrećnija osoba na svetu", "Kakav spektakl", "Neverovatno je da si ovako uspela snimiti meteor", "Zavidim ti", "Ovaj video će te proslaviti", samo su neki od komentara ispod snimka koja se ne prestaje deliti internetom.

 

Inače, procenjeno je da je kometa letela iznad Španije i Portugala brzinom od 45 km u sekundi pre nego što je izgorela iznad Atlantika.

Na svim objavljenim snimcima se vidi kako kometa velikom brzinom prolazi noćnim nebom i osvetljuje ga intenzivnim plavim i zelenim svetlucavim bojama.

(Klix.ba)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading