"TREBA VAM ODUZETI DOZVOLU DOK STE ŽIVI" Žena bahatim parkiranjem na mestu ZA INVALIDE razbesnela građane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Bahato ponašanje vozača onemogućava osobama s invaliditetom pristup parkingu, ostavljajući ih da čekaju na putu ili parkingu dok se nesavesni vozač ne vrati. Osim toga, osobe s invaliditetom svake godine prolaze provere prilikom dobijanja nalepnice za parkiranje, što dodatno povećava njihovu frustraciju.

"Šta raditi kada te komunalna policija uslika na parkingu za invalide sa upaljenim motorom? Samo ušli na minut i zagradili svojim automobilom izlaz… Znam za plaćanje kazne. Postoji li neko rešenje?", napisala je jedna Novosađanka unutar popularne Fejsbuk grupe posvećene Novosađankama, pokrenuvši lavinu komentara i osuda.

Većina ljudi je osudila ovakvo ponašanje, ali bilo je i onih koji su imali razumijevanja za situaciju. Međutim, većina se slaže da je potrebno više empatije prema osobama sa invaliditetom i da je neophodno poštovati pravila parkiranja.

Novosađani pobesneli zbog bahatosti

"Ovo je da sedneš i da plačeš, pa kako vam uopšte može pasti na pamet da i na sekund zauzmete mesto za invalide. Žao mi je, ali ovakvo pitanje je zaista sramotno, treba da platite kaznu i dobro razmislite jer niste ispravno postupili", "Mene bi bilo sramota da postavim ovakvo pitanje! Bila sam u situaciji da hodam sa štakama par meseci…naš narod nema ni gram empatije! Nadam se da nikada to nećete doživeti…treba da doživite pa bi vas bilo sramota same sebe i svog postupka!", nizale su se osude.

Osobe sa invaliditetom svake godine prolaze provere prilikom dobijanja nalepnice za parkiranje, što dodatno povećava njihovu frustraciju. Osim toga, nedostatak dostupnih parking mesta, bahato parkiranje i nepoštovanje pravila parkiranja dodatno otežava njihovu svakodnevicu.

Minut bahatosti koji otežava život osobama s invaliditetom

Upravo zbog toga, jedan komentar je dobio posebnu pažnju korisnika društvenih mreža.

"Taj minut je nekome sa nalepnicom je ogroman jer za tu istu mizernu nalepnicu za još mizerniji broj parkinga muči svake godine kao da traži nešto što mu ne pripada. Mora da dokazuje da je dovoljno loše za tu istu nalepnicu. Kao da već loše zdravstveno stanje nije dovoljno. Takvim postupkom, dovodite do dodatnog očaja osobe sa nalepnicom i oduzela bih Vam auto kao što je osobama čije je to parking mesto oduzeto nešto zbog čega i ima tu istu nalepnicu. Pa Vam rekla 'ajd sad parkiraj da vidim sa čime ćeš", napisala je jedna od članica grupe.

Vozači bi trebali biti svesni posledica svog ponašanja i poštovati pravila parkiranja. Kazne za nepropisno parkiranje su visoke, a osim toga, ovakvo ponašanje može dovesti do dodatnih problema za osobe sa invaliditetom. A to je već neljudski.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading