OVU GREŠKU PRAVE SVE DOMAĆICE Ceo život POGREŠNO peremo i sušimo VEŠ, evo koje stvari NIKAKO ne smemo da držimo na SUNCU
Foto: Shutterstock

Tokom letnjih meseci sve domaćice se trude da opran veš suše napolju. Bilo da imaju terasu ili dvorište, većina veruje da je najbolje da se naše stvari osuše na svežem vazduhu i suncu.

Međutim, postoje pravila koja pokazuju da to ipak nije najbolje rešenje. Važno je da znamo kako se veš pravilno pere, kao i kako se suši. Stručnjaci otkrivaju određene trikove koji će oduševiti sve domaćice.

Pravilno pranje i sušenje čuva omiljenu odeću. Važno je znati da se svila, vuna i viskoza mogu lako raširiti ako se odmah nakon vađenja iz mašine okače na štrik. Tako će se izbeći njihovo lomljenje i gužvanje. Zato ih je najbolje lagano protresti pa položene sušiti na peškiru.

Džempere od vune nakon pranja ne treba jako cediti da se ne bi raširili, nego samo lagano rukama pritisnuti materijal.

Za šarenu i belu odeću posebna tehnika pranja i sušenja

Šarena odeća duže će zadržati boju ako je uvek perete okrenutu na unutrašnjost. Ne treba je ni sušiti na direktnom suncu, jer i zbog njega odeća bledi. Pantalone takođe treba prati s naličja, jer deterdžent na njima lako ostavlja bele mrlje.

(Avaz)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading