devojka
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Tamara, poznata influenserka iz Srbije, trenutno boravi u Njujorku gde studira. Aktivno deli svoje utiske i iskustva na društvenim mrežama, posebno na svom TikTok profilu pod imenom "Matovik". Nedavno je objavila video pod nazivom "Stvari kod Njujorka koje bi bacile Balkance u komu", ističući ključne razlike između života na Balkanu i u ovom svetskom gradu.

Tamara je istakla da su gužve u Njujorku ogromne, ne samo u saobraćaju već i na ulicama, gde se često suočava s teškoćama u kretanju. Naglasila je da bi klaustrofobičnim osobama teško palo prilagođavanje ovakvom okruženju. Takođe je istakla visoke troškove života, navodeći da je za rentu u Njujorku potrebno izdvojiti i do 5.000 dolara mesečno, a da su cene hrane i izlazaka u restorane takođe vrlo visoke.

Jedno od iznenađenja koje je Tamara doživela u Njujorku bilo je suočavanje sa velikim pacovima na ulicama grada, koje je greškom prvo pomislila da su psi. Istakla je i da je odsustvo pešačkih zona i nedostatak prostora za šetnju učinio da je automobil postao neophodan za svakodnevne aktivnosti.

@matovik

jel biste ziveli u njujorku?

♬ sonido original - SONIDOS LARGOS

Posebno je istakla razliku u praksi napojnica, gde je bakšiš automatski uključen u cenu, što može biti iznenađenje za one koji nisu navikli na takav sistem. Takođe je naglasila stroge zakone u vezi s konzumacijom alkohola, gde je zabranjeno konzumiranje alkohola na ulici ili u lokalima pre navršenih 21 godine.

Na kraju, Tamara je izrazila šok zbog učestalih krađa u prodavnicama, ističući da je to postalo uobičajena pojava, čak i među onima koji ne bi morali da kradu. Ove razlike između života na Balkanu i u Njujorku jasno su iznela Tamarijeva iskustva i perspektive.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading