Praćka
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Jezivi trend u kojem tinejdžeri ubijaju životinje uz pomoć praćke, prenerazio je korisnike društvenih mreža i veliki deo Britanaca nakon što je u javnosti objavljen video i foto materijal na kojem se vidi kako su tinejdžeri zverski usmrtili jadne životinje.

Britanski Skaj njuz objavio je ekskluzivnu reportažu o tzv. "katapult grupama" koje se u Britaniji množe na platformi za razmenu poruka Vocap. Najmanje 500 mladih Engleza članovi su tih grupa na popularnoj aplikaciji za razmenu poruka, a prema istrazi britanskog tabloida, u tim su grupama razmenili više od 350 fotografija i snimaka mučenja životinja.

Fotografisali se sa ubijenim životinjama

Deca snimaju koga su sve usmrtila iz praćke, a često se kače i snimci ranjenih životinja koje lagano umiru pred kamerom telefona.

Na nekima su deca fotografisan kraj svojih "trofeja", a ponekad se vidi da muče životinje dok ne uginu. Česte su fotografije mrtvih meta na kojima je praćka - oružje kojim je životinja ubijena.

Ubijaju životinje i slave

Snimak bizarne i jezive razonode mladih u Britaniji, među kojima i nekih osnovnoškolaca, mučne su i strašne. Među ubijenim i napadnutim životinjama nalaze se svinje, jelen, golubovi, lisice, veverice, zečevi, fazani, guske i patke. Ubijanje životinja zbog sporta nažalost nije ništa novo, ni u Britaniji ni bilo gde u svetu. Međutim, šokantni su prizori izrazito mladih ljudi koji slave i na jeziv način se hvale ne pokazujući ni trunke empatije za životinje koje umiru pored njihovih nogu. Stručnjaci su za Sky News rekli da je reč o trendu koji se širi.

Neki stručnjaci istupili su u javnost tvrdeći da praćke treba svrstati u oružje, kao i da je potrebno nadzirati njihovu prodaju i upotrebu.

(Jutarnji list)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading