MUŠKARCU U JEDNJAKU PRONAŠLI ZASTRAŠUJUĆU STVAR Nije mogao da guta hranu, pa se požalio doktoru, on ga pregledao i SKAMENIO SE
Shuterstoock

Muškarac (55) iz Singapura posetio je bolnicu jer je imao problema sa gutanjem, a doktori su mu pronašli hobotnicu u jednjaku! Naime, on se javio lekarima nakon što je pojeo obrok od hobotnice, prenosi Mirror.

Muškarac koji je želeo da ostane anoniman rekao je lekarima da je odmah počeo da povraća nakon što je jeo. Jednjak je bio blokiran i lekari su obavili kompjutersku tomografiju, gde je otkrivena hiperdensna masa u njegovom dušniku.

Pacijentu je urađena gastro duendoskopija jednjaka koja je pokaza hobotnicu od 5cm zaglavljenu sve sa pipcima. Ipak, doktori su se mučili da je izvade. Zatim su lekari koristili klešta da uhvate glavu hobotnice i izvade je. Pacijent se brzo oporavio od procedure i otpušten je dva dana kasnije. Lekari su rekli da su blokade hrane jedan od najčešćih problema s kojima se susreću u svom radu u bolnici.

Oni navode da problemi sa gušenjem od hrane prolaze spontano kod 80 do 90% slučajeva. Endoskopski tretman će biti potreban kod 10 do 20% slučajeva, dok manje od 1% zahteva hirurški zahvat.

"Metoda 'guranja' je primarna metoda koja se preporučuje sa visokim stopama uspeha, međutim, primena prevelike sile može izazvati perforaciju jednjaka", rekli su oni.

Pacijent progutao mobilni telefon

Iako zvuči zastrašujuće, lekari nisu bili previše iznenađeni ovom situacijom, a jedan od njih prisetio se da je čovek uspeo da proguta ceo mobilni telefon! Pacijent je priznao da je progutao uređaj šest meseci pre skeniranja, ali ga je bilo sramota da kaže.

Nadao se da će uređaj prirodno napustiti njegovo telo, međutim, nažalost, zaglavio se u njegovom želucu. Blokirao je prolaz hrane kroz njega i prouzrokovao povrede opasne po život koje su zahtevale hitnu operaciju.

(Telegraf)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading