OMILJENI DORUČAK POSTAO LUKSUZ Burek i jogurt će od sad jesti samo bogataši, kilo košta 1.000 dinara!
Foto: Bakina kuhinja

Omiljeni doručak svih Balkanaca je burek. Još ako se uz njega pije jogurt, gozba je zagarantovana. Ovakav obrok ne samo što je ukusan, već će vas dugo držati sitima, a još jedna prednost je što se može naći u skoro svakoj pekari. Takođe, ovo je do skoro bio jeftin doručak, međutim, nije više tako.

Jedna Voždovčanka ostala je u potpunom šoku kada je dobila račun za burek u pekari kod Kalenić pijace.

- Još nikad nisam ušla u pekaru i pitala koliko košta burek - počinje priču Voždovčanka.

Naime, četvrtinu bureka sa mesom, 250 grama bureka sa sirom i jedan jogurt, naplatili su joj 720 dinara. Odnosno, kilogram bureka sa mesom staje čak 1.000 dinara, dok je onaj sa sirom, simbolično, za 200 dinara jeftiniji.

Kako smo došli do toga da nam je omiljeni doručak, nakon izlaska sa društvom, postao simbol za luksuz?

- Nisam gledala cenu ni ništa, rekoh jede mi se burek, nisam odavno jela, hoću četvrtinu sa mesom i osminu sa sirom - priča žena i pojašnjava da su joj rekli da se kod njih prodaje na grame.

- Palo mi je na pamet, ko još prodaje burek na grame, iseci četvrtinu pa koliko je, rekoh - dodaje. Naposletku, to zadovoljstvo ju je koštalo tačno 720 dinara.

- Sestra se zapitala 'je l' ovo burek sa kavijarom' ili šta? - šali se malo ova Voždovčanka, koja je u bureku uživala, ali je pitanje da li će se opet vratiti baš u ovaj lokal.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading