hapšenje
Foto: Printscreen/YouTube/ Metropolis Quotidiano

Službenici obezbeđenja pronašli su 17 metaka skrivenih u pelenama za jednokratnu upotrebu u sredu na njujorškom aerodromu LaGuardia, saopštila je Uprava za bezbednost saobraćaja, piše wtop.com

Policajci su izvukli inače čistu pelenu iz putničke torbe nakon što je aktivirala alarm u rendgen aparatu na bezbednosnom punktu aerodroma, saopštila je TSA.

Prema navodima agencije, putnik je prvobitno tvrdio da ne zna kako je pelena punjena mecima završila u njegovoj torbi. Kasnije je predložio svojoj devojci da je stavi tamo, navodi agencija.

TSA je identifikovala putnika kao čoveka iz Arkanzasa koji je dobio kartu za let do aerodroma Midvej u Čikagu, ali nije otkrila njegovo ime. Policija lučke uprave ga je uhapsila zbog nezakonitog posedovanja municije od 9 mm.

Poruke u kojima se traže detalji ostavljene su Lučkim upravama Njujorka i Nju Džersija, koje upravljaju aerodromom, i kancelariji okružnog tužioca Kvinsa.

Ovo nije prvi putnik LaGuardije koji je uhapšen zbog pakovanja metaka. To je problem koji se pojavio na aerodromima širom SAD.

Prošlog meseca, službenici TSA pronašli su pištolj kalibra 45 i magacin napunjen sa šest metaka sakrivene u paru Nike patika u čekiranoj torbi u LaGuardiji. Vatreno oružje je dozvoljeno da se transportuje kao čekirani prtljag, ali samo u zaključanoj kutiji sa tvrdim stranama - ne onoj za cipele.

U januaru 2021. godine, policajci na bezbednosnom kontrolnom punktu presreli su 13 metaka skrivenih u Mentos kontejneru sa žvakaćim gumama u torbi za ručni prtljag. Meci su pomešani sa komadima gume, rekao je TSA. Putnik, koji je optužen za nedozvoljeno držanje municije, tvrdio je da je torba pripadala njegovom sinu, navodi agencija.

U aprilu su policajci izvukli napunjen pištolj kalibra 22 i dve kutije municije — ukupno više od 100 metaka — iz torbe za ručni prtljag. Taj putnik je tvrdio da je bio u streljani i da je zaboravio da izvadi pištolj i metke pre nego što je krenuo na aerodrom, saopštila je TSA.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading