NAŠE BAKE SU OVU GRANČICI DRŽALE PORED KREVETA Jedna biljka može da vam promieni život, donosi sreću i blagostanje
Foto: Shutterstock

Čak su i rimski sveštenici koristili ruzmarin kao tamjan u svim verskim obredima, a decenijama unazad je korišćen kao zaštita od negativne i zle energije koju neko pokušava da unese u vaš dom.

Dakle, od davnina je poznato da se ova biljka koristi kao neka vrsta amajlije. Veruje se da ako unesete ruzmarin u kuću, sa njim donosite blagostanje.

U 9. veku Karlo Veliki je insistirao da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je verovao u njena magična svojstva. Iz ovih razloga, dobila je naziv magična biljka:

- Veruje se da ruzmarin u dom privlači novac i blagostanje, pa ga svaki dom mora imati. Možete ga nositi i u novčaniku.

– Okačite nekoliko ruzmarina iznad ulaznih vrata da zaštitite kuću od provalnika i sprečite ulazak negativne energije. Veruje se da služi kao neka vrsta amajlije, pa će svaki dom koji ga ima na ovom mestu biti zaštićen od zla.

- Ruzmarin je efikasan za poboljšanje pamćenja i u tu svrhu se koristi u obliku etarskog ulja. Njegov miris povoljno deluje na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se takođe koristi u meditaciji. Ruzmarin asocira na plodnost, pa se preporučuje da držite nekoliko grančica pored kreveta u kome spavate.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading