Superoluja
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/zaiapresidente

Zbog posledica nevremena, brojni vozači u Srbiji ostajali su bez šofer šajbni, sa ulubljenim krovovima i slično, i zbog toga su autoservisi sada puni kako bi se sanirale te štete. Popravke od ulubljenja negde koštaju 10 evra, negde možda i 15, a sada je ta cena i duplo veća. Automehaničar Pavle Zogović potvrdio je u razgovoru da su servisi svakako puni i zbog toga što je sezona odmora, odnosno putovanja na more, planinu i dr.

"Pored toga, zbog ovih svih havarija na kolima, dodatno su popunjeni kapaciteti i to neminovno vuče jedno za drugim posledicu da se naravno i cena usluge povećava, zato što je obim posla daleko veći nego što inače. Što se tiče tih šteta na kolima, verovatno je bar trećina automobila u gradu nastradala u nekoj meri, tako da je pretpostavka da će još neki period servisi biti puni", objasnio je on.

Takođe, on se osvrnuo da je moguće i poskupljenje.

"Moja pretpostavka je da mogu cene da odu i na duplo, zato što je jednostavno nemoguće postići sve to i verovatno će to samo po sebi tražiti više materijala, više truda, ostajanje prekovremeno na radnom mestu, tako da pretpostavljam da može da se desi da nešto što je koštalo 10 bude sada trenutno i 20", istakao je Zogović.

Tokom razgovora se osvrnuo na automobil koji mu je stigao na popravku, na kome je izbrojano 45 ulubljenje, šoferšajbna je potpuno uništena, te je otkrio koliko će da košta ta popravka.

"Što se ovog primera tiče, kako smo izbrojali samo za haubu ovog vozila, za izvlačenje takozvane masaže karoserije vlasnik ovog vozila treba da izdvoji oko 950 evra, i to po cenovniku koji je bio, da kažemo, aktuelan pre svih ovih dešavanja. Šoferšajbna na ovom automobilu može da košta od 200 do 500 evra, sa ugradnjom koja može biti od 50 do 150 evra, i to je sve opet računamo bez celog krova, koja je još veća površina na ovom vozilu u odnosu na haubu", objasnio je on.

Na pitanje da li bi trebalo vozači da kupe i na svoju ruku iskoriste pištolj koji izvlači ulubljenja, on je naveo da ne bi trebalo samostalno da koriste taj alat, jer je to jako komplikovana procedura.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading