SVE KRAVE U AMERICI BIĆE NJEGOVE Gejts je objasnio zašto otkupljuje toliko farmi u SAD
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Gejts je o tome govorio u svom 11. pojavljivanju u sesiji “Pitaj me bilo šta” (AMA) na Reditu.

Gejts je odgovorio na desetine pitanja tokom nekoliko sati na AMA, uključujući: "Zašto kupujete toliko poljoprivrednog zemljišta, da li mislite da je to problem sa bogatstvom milijardera i koliko možete da ga steknete?"


On je odgovorio: "Posedujem manje od 1/4000 poljoprivrednog zemljišta u SAD. Uložio sam u ove farme da bih ih učinio produktivnijim i otvorio više radnih mesta. Ne postoji velika šema ili viši plan – u stvari, sve ove odluke su napravljen od strane profesionalnog investicionog tima", prenosi Investor.

Dok je Gejts potrošio milijarde investirajući u poljoprivredna imanja kako bi ih učinio produktivnijim, sve veći broj maloprodajnih investitora dobija deo tržišta nekretnina sa samo 100 dolara preko kompanija koje podržavaju investitori visokog profila poput Džefa Bezosa.

Teoretičari zavere tvrdili su prošle godine da je osnivač Majkrosofta kupovao američku poljoprivrednu zemlju da bi izgladnjivao Amerikance iz nekog nepoznatog razloga, rekao je Snops, nakon što su istraživači u aprilu rekli da se svet suočava sa potencijalnom nestašicom hrane zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Prema izveštaju američkog Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne službe za poljoprivrednu statistiku iz 2022. godine, u SAD ima 895.300.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Gejts poseduje oko 242.000 hektara, ili oko 0,03 odsto ukupne površine. Kada bi sva Gejtsova zemlja bila na jednom mestu, pokrivala bi oko 25 odsto Roud Ajlenda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading