PREDSEDNIK SAD NIKUD NE IDE BEZ NJE Neće vam biti dobro kada saznate koliku moć krije jedna torba
foto:twitter

Mnogi su se pitali šta sve sadrži akten-tašna od koje se predsednik SAD ne odvaja i koju nose tajni agenti, a dugo skrivanu tajnu otkrio je bivši direktor vojnog kabineta Bele kuće Pit Mekger.

– Aktovka sadrži četiri stvari: crnu knjigu sa svim nuklearnim opcijama, spisak sigurnosnih bunkera gde predsednik može da bude sakriven, uputstvo za korištenje urgentnog sistema za pokretanje nuklearnog napada (Hitnog sistema prenosa EPS) i karticu sa autentičnim kodovima za proveru predsednikovog identiteta – rekao je Mekger, koji je tri godine bio jedan od posebnih agenata tajne službe koji je nosio aktovku, smenjujući se sa još četvoricom kolega.

On je naveo da je pre nego što je izabran da nosi torbu podvrgnut mnogim psihološkim testovima i raznim kvalifikacijama.

– Pomoćnici mogu da pokrenu nuklearni napad, moraju da rade u parovima i oboje da pristanu na takvu akciju, ali za predsednika to ne važi. On može sâm da odlučuje – dodao je Mekger.

Istakao je još i da takozvana fudbal torba mora uvek da bude uz predsednika, čak i na putovanjima kad treba da je u hotelu na istom spratu s predsednikom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aca

29.09.2022 19:44

Da nema tajnih agenta presednik bi je zaboravio na aerodromu