STAVLJENA TAČKA NA NAGAĐANJA Ovo je status koji će imati Vilijam i Hari na sahrani
Foto: Profimedia

Princ Vilijam i princ Hari šetaće jedan pokraj drugog na ispraćaju kraljice Elizabete II, u ponedeljak. Vest je direktno došla iz palate, a ovo će biti drugi put u nedelji dana, kako su braća blizu jedno drugom. Samim tim da su u velikoj svađi.

Pre nekoliko dana Vilijam i Hari su sa svojim suprugama zajedno prošetali zajedno pred okupljenom masom, koja je došla odati počast kraljici. To je bilo njihovo prvo zajedničko okupljanje nakon dužeg vremena.

Na pogrebu u ponedeljak, tri najstarija kraljičina unuka šetaće iza kralja Čarlsa III, princeze Ane, princa Endrua i princa Edvarda, koji će predvoditi povorku starijih kraljevskih članova iza sanduka pokojne kraljice.

Iza unučadi će biti kraljičin zet, viceadmiral Sir Timoti Laurence, kraljičin rođak vojvoda od Glostera i njen nećak grof od Snovdona. To su poslednje reči koje dolaze iz palate.

U Velikoj Britaniji danima traje žal za kraljicom Elizabetom II. Njena porodica obilazi okupljene građane, ali i prati kraljičin kovčeg, koji je iz Škotske stigao u Edinburg, zatim u Bakingamsku palatu, a trenutno je položen u Vestminster Holu, gde ga mogu videti ožalošćeni građani i kako bi odali počast kraljici.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading