ČUVA HARMONIKU OD ZABORAVA Maestro Petar Marić kreirao specijalan izum koji je napravio bum u celom svetu
Balkan Trip

Pored brojnih nagrada na svim takmičenjima, nosilac je i titule prvaka sveta na električnoj harmonici. Ovaj mladi maestro je nedavno gostovao u emisiji "Čekiranje" koja se emituje na televiziji Balkan Trip gde je najavio 24. juna u Narodnom muzeju u Beogradu i usput otkrio kakav je to zapravo čudesan svet ovog instrumenta. U emisiji su ga dočekali vedri Lola Radaković i Miloš Trajković koji su uvek na tragu interesantnih tema.

Petar za sebe kaže da je svetski čovek, što je apsolutno opravdano s obzirom da su njegove muzičke bravure, još od samog školovanja, proputovali širom planete predstavljajući ne samo njega, već i našu zemlju, na najbolji mogući način.

"Nema razloga da ne budemo ponosni na to što jesmo. Svima nama mladim umetnicima je uloga da što bolje i realnije pokažemo svetu šta smo mi", rekao je Petar.

Osim što je neverovatan muzičar, Petar Marić je i, možemo reći, inovator i izumitelj. Reč je o jednoj posebnoj narukvici koju je patentirao.

"Zašto svaki harmonikaš nosi narukvicu?" Zanimalo je Lolu.

"To je jedan produkt koji sam ja lično osmislio i milioni primeraka su prodati širom sveta", započeo je Petar priču. "Olakšava sviranje harmonike jer je udobnije s njom. Kaiš je neoprenski te je lagodan i sprečava znojenje."

ČUVA HARMONIKU OD ZABORAVA Maestro Petar Marić kreirao specijalan izum koji je napravio bum u celom svetu

Balkan Trip

 

A šta je još što je privuklo brojne Marićeve kolege i koji su sve trikovi harmonikaške narukvice, pogledajte OVDE.

Petar je na kraju razgovora citirao, svog prijatelja, našeg košarkaša Vasu Micića koji mu je na pitanje šta odvaja najbolje od dobrih rekao: "Samo fanatizam", i time objasnio da bez ogromnog truda i apsolutne posvećenosti nema istinskog uspeha.

Još ovakvih velikih ljudi koji čuvaju našu tradiciju od zaborava čeka vas na Telekomovoj mreži kablovskih kanala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading