NAUČNO POTVRĐENO Osobe rođene u maju su najzdravije, evo i zbog čega
Foto: Shutterstock

Osobe rođene u maju su među najsrećnijim i najzdravijim ljudima, pokazalo je istraživanje britanskog psihologa Ričarda Vajsmana, koji je proučavao uticaj godišnjeg doba na razvoj dece.

Prema studiji njegovog tima, rođeni u maju imaju više optimizma i pozitivniji pogled na svet od ostalih, i to, kako je ocenjeno, zbog uticaja dnevnog svetla na dopamin, hormon sreće koji kontroliše centar za užitak.

"Majske bebe su izdržljivije i otpornije na mnoge boljke od onih rođenih u jesen ili zimu, baš zahvaljujući kombinaciji umerenih prolećnih temperatura i sunca. Imaju manji rizik od bolesti disajnog sistema, od alergija, astme i ekcema jer se u najranijem dobu suočavaju sa alergenima i rastu zajedno sa prirodom", piše u studiji Vajsmanovog tima.

Jedan od zaključaka ovog istraživanja ističe da majska deca rastu u ljude snažne volje sa izraženom intuicijom. Sa astrološkog aspekta, rođeni u maju prepoznaju se po tvrdoglavosti i upornosti, a zbog toga većina ima uspeha u poslovnom životu.

"Krasi ih urođena radoznalost i avanturistički duh, ali su u odraslom dobu posvećeni porodici i dobri roditelji", piše portal "Brajt sajd".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading