ŠTA JE OVOM ČOVEKU? ILON MASK POSLAO JEZIVU PORUKU "Ako umrem pod misterioznim okolnostima..."
foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MARQUARDT/POOL

Izvršni direktor Tesle, a uskoro i novi vlasnik Twittera, Ilon Mask poznat po tome što izaziva oluju svojim tvitovima, izazvao je danas još jednu nakon tvita u kojem govori o svojoj smrti "pod misterioznim okolnostima".

- Ako umrem pod misterioznim okolnostima, bilo je dobro poznavati vas - tvitovao je Ilon Mask, nešto više od nedelju dana nakon što je najavio kupovinu Twittera.

Milijarder je podelio i razlog za ovakav tvit: poruku koju je direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin navodno poslao ruskim medijima. Rogozin je, naime, napao Maska i uputio mu skrivenu pretnju, navodeći da je milijarder omogućio Ukrajincima opremu za komunikacije.

Rogozin je rekao da je zarobljeni pukovnik ukrajinskih marinaca Dmitrij Kormjankov rekao da su ukrajinske trupe u Marijupolju dobile sredstva za komunikaciju preko Maska.

- Internet terminali Starlink kompanije Ilona Maska su dostavljeni militantima naci Azov bataljona i ukrajinskim marincima u Marijupolju vojnim helikopterima. Prema našim informacijama, isporuku Starlink opreme organizovao je Pentagon - napisao je navodno šef Roskosmosa.

Rogozin je dodao: "Elon Mask, stoga, je uključen u opskrbu fašističkih trupa vojnom opremom. I za ovo, Elone, bićeš smatran odgovornim kao odrasla osoba, bez obzira na to koliko se pravio lud".

Stralink projekat ima svrhu da pruži dostupan brzi internet širom sveta, a aktivan je u Ukrajini posle zahteva ove države, i to od napada Rusije krajem februara.

Komentari (0)

Loading