OVO JE BAŠ ODVRATNO! Kasirka otkrila užasnu naviku kupaca, zbog koje im čak odbije uzeti novac
EPA/ANTONIO BAT

Žena, koja je zaposlena u supermarketu na kasi, otkrila je čestu naviku kupaca koja joj se gadi.

Iako sve i svašta možemo videti tokom odlaska u kupovinu, najbolje je kada nam neko prenosi informacije iz prve ruke. Čekanje u redu na kasi nekima predstavlja frustrirajući proces, a neretko se desi da budemo svedoci mnogobrojnih svađa i rasprava, baš tu.

Jedna anonimna žena koja je zaposlena na kasi u jednom supermarketu otkrila je najodvratnije navike kupaca, zbog kojih se neretko usudi da kaže da ne želi da prihvati novac.

Kako je rekla, ako biste se vi požalili njenom menadžeru na to što vam je ona zamerila, njen nadređeni staće na vašu stranu, a ne na stranu zaposlene žene. Upravo zbog toga, želela je na drugačiji način da zamoli mušterije da prestanu da "ližu" novac pre nego što ga daju.

Ona smatra da je to neverovatno nehigijenski, kao i da je odvratno čekati dok gledate u čoveka koji "zapljune u prste" pa odvaja novčanice. Prema njenim rečima, bilo je slučajeva da je odbila vlažne novčanice, pa se često dešavalo da bude akter sukoba.

Osim toga, ovo je izuzetno veliki rizik za prenos korone, što je posebno brine.

"Kako bi kupci reagovali kada bismo stavljali novac u usta, a potom im dali? Sigurno bi im bilo gadno. Pa, zašto onda kupci misle da je u redu to da rade? Dovoljno je da samo pođete od sebe. Ako se bilo koja mušterija žali na ovo i želi da razgovara sa menadžerom, moji menadžeri će podržati vas 100 odsto. Molim vas, nemojte to raditi", rekla je kasirka.

Inače, smatra se da je papirni novac prljaviji i da ima više bakterija nego daska za toalet. Nedavna studija koju je naručio "Monei.co.uk" pronašla je 19 različitih bakterija na raznim novčanicama. Ovo uključuje dve potencijalno opasne po život bakterije: Staphilococcus aureus (MRSA) i Enterococcus faecium (VRE).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading