REŠENA MISTERIJA PLJAČKE EPARHIJE VRANJSKE Policija mu zakucala na vrata, osumnjičeni odmah ''propevao''
Foto: Alo/Shutterstock

- Policija je pregledom automobila "škoda", koji je bio parkiran u dvorištu porodične kuće osumnjičenog, pronašla 4.800.000 dinara i novac će biti vraćen Eparhiji vranjskoj - potvrđeno je Novostima u Osnovnom javnom tužilaštvu koje vodi postupak.

PIJANI SIN PRETUKAO OCA U OBRENOVCU Svađao se, bacao stvari po kući, pa govorio roditeljima da će ih pobiti

Nezvanično, osumnjičeni je sam policiji kada mu je "zakucala na vrata" rekao gde se novac nalazi.

''Moj klijent se nije formalnopravno izjašnjavao, tačno je da je novac pronađen i vraćen. U postupku će se dokazati da li je zaista uzeto 5.200.000 dinara ili onoliko koliko nedostaje'', kaže pravni zastupnik osumnjičenog advokat Igor Zlatković.

Afera krađe eparhijskog novca dobiće epilog na sudu, mada su svi zbunjeni razvojem događaja jer je osumnjičeni sestrić vladike Pahomija, koji je ranije radio u Eparhiji. Zajedno sa porodicom stanovao je je u neposrednoj blizini Eparhijskog dvora i uživao poverenje ne samo vladike već i dela sveštenstva.

Međutim, spekuliše se da ga je sam vladika otpustio upravo zbog sumnje da je zloupotrebio njegovo poverenje i da se posle toga otišao za Niš, ali je često bio u Vranju, jer mu je porodica i dalje tu živela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading