Zamislite da vam CV pošalje Nikola Tesla: Hoćete li ga zaposliti i na koje radno mesto?
Twitter printscreen

Teško je zamisliti kako bi svet danas izgledao da nije bilo Nikole Tesle. Najveći naučnik svih vremena ostavio je iza sebe veliki broj inovacija koje do danas niko nije uspeo da praktično primeni. Neke, možda najvažnije, bile su temelj za ono na šta se danas svakodnevno oslanjamo – električna energija, kompjuter, internet…

U eri kada je zapošljavanje novih ljudi uslovljeno velikim brojem faktora, od kojih je jedan od glavnih dugogodišnje iskustvo i prestižno obrazovanje, postavlja se pitanje da li bi današnji direktori zaposlili velikane iz prošlosti koji su uradili mnogo za čovečanstvo, ali ne i za svoj CV.

Ipak, u današnjem svetu gde je karijera i iskustvo kapital, kada se konstantno juri da se doda još neka stavka u radnoj biografiji, da bi se zasenio potencijalni poslodavac, neko je napravio CV najvećeg uma svih vremena, Nikole Tesle.

Zamislite da vam CV pošalje Nikola Tesla: Hoćete li ga zaposliti i na koje radno mesto?

Foto: Printscreen/instagram

 

Iskustvo skromno, obrazovanje takođe. Govorio je, pored srpskog koji mu je bio maternji, engleski, nemački i češki, doduše ovaj poslednji je više razumevao, nego što ga je govorio.

Dakle, iz onoga što o njegovom životu znamo, biografija sasvim prosečna. Međutim, genijalnost, način razmišljanja i inovativnost nemaju svoju rubriku u ovoj klasičnoj formi na osnovu koje poslodavci selektuju kandidate danas.

Sada, pitanje je za poslodavce da li bi zaposlili osobu sa ovakvim radnim iskustvom? Doduše, ima i onih kome je način razmišljanja važniji od iskustva, seminara i drugih parametara iz radne biografije, pa bi se sigurno i danas našao neko ko bi Nikoli Tesli pružio šansu za, recimo, plaćenu praksu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading