SAHARA I AMAZON USRED SRBIJE! Radovan je naišao na nešto što apsolutno nije očekivao
Balkan Trip

Ovaj put Radovan je svoju avanturu smestio na jedan ne tako pristupačan teren. On je, sa svojim vernim pratiocem - psom Vesom, otišao u pustinju i amazonsku prašumu usred Srbije!

Ovaj neverovatni kontrast prirode i klime nalazi se u blizini Majdanpeka.

 

Sama pustinja zapravo je talog jalovine (pustinjac), materijala iz rudnika koji zbog manjka kvaliteta nije mogao biti iskorišćen. Bez obzira na to što, suštinski, nije prava pustinja, pejzaž je neverovatan. Celokupni doživljaj upotpunjuje i jezero u koje „pustinja“ kao da se uliva.

„Ovde imate osećaj stvarno kao da ste usred pustinje. Sve se vide talasi kako vetar pomera pesak i to još dodatno daje. Naslaga ovog peska ispod mene je viša od 200 m“, opisao je Radovan ovo mesto.

Vrućina je bila prava pustinjska, a i Vesi vruć pesak nije prijao, pa su se uputili pravo ka kanjonu Peka koji je prava prašuma usred Srbije, a najveći izazov ovde je što da bi se prošlo kroz kanjon mora se jednim delom ići kroz samu reku.

Radovan i Veso su se bez razmišljanja upustili u ovu svojevrsnu ekspediciju. Nije bilo lako kao što je delovalo. Voda nije bila najtoplija, a kamenje na dnu je ometalo koračanje. Uprkos Radovanovom iskustvu u ekstremnim situacijama, bilo je teško.

SAHARA I AMAZON USRED SRBIJE! Radovan je naišao na nešto što apsolutno nije očekivao

Balkan Trip

 

„Valjda ćemo do mraka izaći“, našalio se Radovan na vreme koje je potrebno utrošiti u ovu atipičnu šetnju koja ga je apsolutno oduševila.

Uprkos preprekama, njih dvojica su još jednom uspešno izazvali avanturu, pa su zaboravili na umor i otišli i do jedne posebne pećine što možete videti OVDE.

Još ovakvih avantura čeka da ih izazovu oni najhrabriji, samo na telekomovoj mreži kablovskih kanala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading