SVETSKA TURISTIČKA DESTINACIJA I USLUGA NA NIVOU: Ove stvari trebate da znate o letovanju u Albaniji!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Svake godine planirate putovanje i želite prvenstveno da se dobro odmorite. Uglavnom imate svoju omiljenu destinaciju, kojoj odlazite svakog leta. Međutim, planeta Zemlja nam je podarila toliko prirodnih lepota, da se ne bi trebalo zadržavati samo na pojedinim.

Zašto ove godine ne biste napravili promenu i posetili neku novu destinaciju?

Probudite avanturistu u sebi i neka vaš odmor bude drugačiji od svih ostalih do sada!

Država koja nam je jako blizu, a ima veoma veliku turističku ponudu je, upravo, Albanija. Iako je relativno mlada u turizmu, ova država nudi sve što je potrebno za kvalitetan odmor.

Mala, pretežno planinska zemlja, smeštena između moćnih Prokletija na severu i Pindskih planina na jugu, Albanija izlazi na dva mora – na severozapadu i zapadu prema Jadranskom, dok na jugozapadu prema Jonskom moru. Šumovito ostrvo Sazan, kao najzapadnija tačka Albanije, predstavlja zanimljivu destinaciju turista. Nekada vojno ostrvo, puno bunkera i tunela, privlačno je i zbog svog geografskog položaja. Samo ostrvo je smešteno u prelepom prirodnom moreuzu zvanom Otrantska vrata, koji spaja dva velika evropska poluostrva – Balkansko i Apeninsko.

Na koji način doći do Albanije?

Iako je Albanija relativno blizu, uvek se postavlja pitanje realizacije putovanja. Bilo da želite da organizujete porodično letovanje ili romantični vikend sa svojom voljenom osobom, a ne želite da se zamarate vozeći automobil ili vam je autobus previše naporan za put, uvek možete da se odlučite za prevoz kombijem.

SVETSKA TURISTIČKA DESTINACIJA I USLUGA NA NIVOU: Ove stvari trebate da znate o letovanju u Albaniji!

Foto: Shutterstock

 

Kako funkcioniše kombi prevoz do Albanije?

Ukoliko niste imali prilike da se susretnete sa ovim vidom transporta, Albanija prevoz je najsigurniji i najpouzdaniji vid usluge. Samo je potrebno da stupite u kontakt sa nekom od agencija za prevoz putnika, koje će za vas organizovati kombi prevoz i odvesti vas do željene destinacije. Bićete oduševljeni kvalitetom usluga, bezbednošću i profesionalnošću koje nude ovakvi vidovi drumskog saobraćaja.

Sve što je potrebno da uradite je da kontaktirate neku od agencija koje se bave kombi prevozom do Albanije i rezervišete svoje vozilo. Ukoliko imate veliku porodicu, ovakav vid prevoza je savršen za vas.

Ne morate da se zamarate ispravnošću svog vozila niti da preračunavate pređene kilometre u litre potrošenog benzina. Sve što treba da uradite je da se spakujete. Na dan putovanja, kombi stiže u dogovoreno odredište i vozi vas do željenog mesta. Profesionalni vozači će učiniti vaš put  što ugodnijim i završavati sve putne formalnosti umesto vas. Sada možete u potpunosti da se posvetite svom odmoru iz snova.

Koje destinacije posetiti u Albaniji?

Albanija zaista ima mnogo toga u ponudi – od Skadarskog jezera na severozapadu zemlje do Ohridskog i Prespanskog jezera na krajnjem jugoistoku države, koji mogu da budu vaša savršena letnja turistička destinacija.

Ukoliko ste, ipak, ljubitelji morske vode, uputite se prema zapadu i prelepoj Albanskoj rivijeri.

Atraktivnost primorja Albanije se odlikuje u prelepim peskovitim i kamenitim plažama turističkih mesta, kao što su Drač, Valona, Saranda, Ksamil, Himara i mnoge druge. Tirkizna boja mora, topla klima sa velikim brojem sunčanih sati i egzotičnost malih ostrva, učiniće vaša putovanja nezaboravnim. U ponudi su i brojni sportovi na vodi, bogate kulturne manifestacije, kao i zanimljiv noćni život.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading