Bilall Kasami
Foto: Alo/Profimedia

Kasami je u Istanbulu učestvovao na manifestaciji "Ep OVK " koju su organizovali Albanci iz Istanbula u znak sećanja na komandanta Adema Jašarija i njegovu porodicu.

- Kosovo samo po sebi nema smisla ako krajnji cilj nije da bude jedna Albanija i da zajedno sa Albanijom postane jedna država. Stoga je osnova porodice Jašari i primer za ceo svet, kako se boriti za slobodu, kako se boriti za pravdu i kako se boriti za ljudsko dostojanstvo - rekao je Kasami u govoru pred Albancima u Istanbulu, a prenosi portal Lajm.

Povodom istog događaja, Kasami se na Fejsbuku zahvalio "Albanskoj ligi bratstva u Turskoj" na odličnoj organizaciji u čast porodice Jašari i OVK.

- Jašarijev pohod, eho pravednog rata i odlučujućeg trenutka u istoriji, podigao je ne samo Drenicu, Kosovo, Tiranu, Tetovo, već i Albance u Turskoj i Evropi, u Americi i širom sveta. To je eho požrtvovanja, albanskog dostojanstva i slobode, koji je Albancima približio put slobode koju je oličavao legendarni komandant Adam Jašari - napisao je Kasami.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubica

11.03.2024 14:51

E pa ne možete vi sve da spajate, jer ste umislili da ste najvažniji narod.Jedino u čemu se slažemo da Kosovo nema smisla kao republika.