U Južnoj Koreji naći ćete ljubičasto selo, turiste privlači obojeni mol i šareni krovovi
Foto: Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

 

Južna Koreja se bori sa podmuklim koronavirusom kao i bilo koja druga zemlja na svetu, pokušavajući da oživi turizam koji je bio paralizovan i gotovo uništen dugi niz meseci. Portal Sun obaveštava da se selo na ostrvu od ostalih razlikuje uglavnom ljubičastom bojom . Odabrali su je zbog zvona koja su izuzetno popularna na ovom lokalitetu.

Banvol u Južnoj Koreji možda ne bi bio toliko zanimljiv da nije obojen ljubičasto. Svih 400 krovova zgrada je obojeno , kao i telefonske govornice i mnoge lokalne atrakcije, uključujući i mol. Ko uđe tamo nađe se u nekom drugom prostor-vremenu u kojem je primarna boja ljubičasta. Zahvaljujući tome, mesto postaje raj za influencere.

Prvi put su u selu počeli da slikaju ljubičastu boju 2015. godine i bila je to namerna odluka da se stvori atraktivna ostrvska destinacija. Međutim, ostrvo sada postepeno stiče popularnost, a doprinosi na društvenim mrežama brzo rastu.

Tokom pandemije, ovo područje je bilo posebno popularno među ljudima iz okoline, a više od 100.000 ljudi posetilo ga je od juna do avgusta prošle godine , što je povećanje od 20 odsto u 2019. godini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @zizziz__z

Međutim, ostrvo nije prvo mesto koje je odlučilo da svoje zgrade i atrakcije oboji bojom . Tu spada i selo Juzcar u Malagi, koje je od 2011. godine obojeno u plavo. Slično tome, selo Tajčung na Tajvanu, koje je starost spasila od rušenja. Rekordan broj turista privuklo je i tursko odmaralište Kušadasi, koje je svoje kuće obojilo svim duginim bojama.

Putovanje širom planete sada nije lako, ali ako je moguće, ovo je možda još jedan savet za vaša putovanja.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading