Ljubomorna kao pas
Foto: Shutterstock

Greška je ako kućnim ljubimcima pridajete ljudske osobine. Ono što najčešće čitamo kao ljubomoru, zapravo je u njihovom svetu rivalstvo, odnosno borba za ono što smatraju njihovim, i za šta su navikle da je njihovo pravo, piše magazin „Mačka“. Treba da znate da mačke reaguju na svaku promenu zato što vole rutinu.

Mnogi vlasnici mačaka i pasa po dolasku bebe u dom zanemare svoje mezimce. Pokušajte da se svakog dana poigrate s mezimcem, četkajte ga, mazite jer ćete mu tako staviti do znanja da se ništa nije promenilo, te da ga i dalje volite.

Znakovi netrpeljivosti i borbe za prevlast

Tuča - Kada dve mačke neko vreme gledaju jedna drugoj u oči i ukipe se, očekujte da će uskoro jedna od njih započeti tuču.

Ljubomorna kao pas

Foto: Shutterstock

 

Skrivanje - Ako je jedna mačka previše dominantna i ne popušta drugoj, vaša druga mačka najverovatnije će početi da se sakriva.

Teranje - Ako je sklupčana kraj vas, a druga mačka ili pas pokuša da se ušunja i dobije malo vaše pažnje, vaša maca je može oterati jer ne želi da vas deli.

Toalet - Kada postoji neki problem koji joj izaziva stres, mačka to ukazuje promenom u ponašanju kada je reč o obavljanju nužde.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading