ŠPANSKI UMETNICI IZVELI NEMOGUĆE Stvorili neverovatno realistično telo Isusa Hrista - ogrebotine od nošenja krsta, na glavi od trnovog venca
Foto: Printscreen/Twitter

Naučnici su više puta pokušavali da ponovo stvore sliku Isusa. Ovog puta umetnici su to uradili. Oni su temeljno analizirali Torinski pokrov i stvorili izuzetno realističnu skulpturu koja prikazuje Hrista neposredno posle smrti. 
Izložba će biti otvorena za javnost ovog petka u katedrali Salamanke, gde će ostati do sledećeg decembra, a kasnije će obići pet kontinenata.

Njegovi autori tvrde da njihov rad tačno reprodukuje Isusov izgled. Španski umetnici su ponovo stvorili sliku Hrista na osnovu Torinskog pokrova. Upravo ovako je trebalo da izgleda. Grupa španskih umetnika, predvođena Alvarom Blankom (koji je 15 godina svog života posvetio istraživanju Torinskog pokrova), napravila je skulpturu koja prikazuje Isusa.

Isus Hrist je napravljen od lateksa i silikona, obradak je težak oko 75 kilograma. Izuzetno realistična skulptura Hrista Skulptura izgleda neverovatno realistično. Na Isusovom telu možete videti sve rane koje je zadobio tokom golgote. Da bi skulptura bila realistična, za njenu izradu je korišćena prava kosa. Umetnici takođe osiguravaju da premaz na skulpturi imitira kožu i na dodir. Svakom detalju se pristupilo sa poštovanjem.

 

 

Jasno su ucrtane ogrebotine od nošenja krsta, na glavi od trnovog venca ima rana. Crno oko, slomljeni nos i obrezivanje takođe nisu zaboravljeni. Ovo nije umetnička vizija Alvaro Blanko kaže da je neverovatan realizam skulpture postignut zahvaljujući dugogodišnjim multidisciplinarnim analizama lanenog platna u koje je trebalo da bude umotano Isusovo telo.

Skulptura se može videti narednih šest meseci u katedrali Salamanke u Španiji. Hose Luis Retana Gozalo, biskup Salamanke, koji je prisustvovao otvaranju izložbe, bio je oduševljen učinkom rada umetnika. Rekao je da je to "pomoć da se vidi tajna".

Nada Gligorovic

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading