ANDRIJANA ARLEN SNIMILA "POBEDNIČKI MARŠ" Premijera kompozicije i spota pijanistkinje u čast prohujalih vremena i pobede (FOTO/VIDEO)
Promo

Današnji datum nosi posebnu simboliku za srpski narod i Evropljane, zbog samog obeležavanja „Dana pobede nad fašizmom“ i „Dana Evrope“, a da sve bude u znaku ovih značajnih datuma, poznata crossover pijanistkinja Andrijana Arlen je tim povodom najavila premijeru kompozicije i spota i to u čast prohujalih vremena i pobede!

Premijera spota ove pijanistkinje, inače dobitnice mnogih nagrada, za kompoziciju „Победнички марш”, je danas kada čitava Srbija slavi “Dan pobede nad fašizmom“ i „Dan Evrope”. Andrijana je odlučila da baš na današnji dan obraduje poštovaoce koji strpljivo iščekuju njenu muziku, odnosno, autorsku pesmu kojom nikako drugačije, ulazi u svetske anale medija.

ANDRIJANA ARLEN SNIMILA

Promo

 

Prilikom snimanja spota za ovu pesmu nadomak reke, na Beogradu na vodi, brojni prolaznici su imali prilike da uživo posmatraju kako protiče stvaranje ovog materijala, ali i da čuju novu pesmu. Osim što je bilo zanimljivo gledati sve te kamermane, dizajnere svetla, producente, šminkera, frizera, ostalu opremu i sve što ide uz tehniku ovog projekta, uverili su se u autentičnost nove pesme, naslutivši da je ova kompozicija poput srpske himne.

ANDRIJANA ARLEN SNIMILA

Promo

 

Potom je usledilo upoznavanje sa Andrijanom, oduševljenje njenom prirodnošću i lepotom, fotografisanje... Kako smo zapazili, spot je sniman više od 10 sati, a kadrovi za klavirom pored reke slute na romantiku i uglednu moć, a kada Andrijana sedne i prepusti se svojim notama, za njom ne možete a da ne zaustavite emocije, jer ih ona prenosi sa takvom strašću i ljubavlju da zavolite svaku kompoziciju koju ona izvodi.

- „Pobednički Marš“ je treća i poslednja kompozicija sa Triologije Fenix (Phoenix Trilogy) koju sam posvetila Srbiji. Kao što je već poznato, prve dve pesme su cover aranžmani koje smo Andreev iz Makedonije i ja predstavili na malo dramatičniji i orkestarski aranžman, dok je „Pobednički marš“ moja autorska kompozicija. Spot za treću pesmu na moje insistiranje, snimljen na, meni najlepšoj lokaciji, na Beogradu na vodi. Inspiracija same kompozicije leži u isprajnosti i pobedi Srpskog naroda koji kroz istoriju nije zaobiđen od patnje i ratova, ali zato uvek izađe kao pobednik, podiže se ponosno kao Feniks iz pepela. Volela bih da ova kompozicija bude prihvaćena kao moj poklon vama i da kada je potrebna viša sila i motivacija za dalju životnu borbu, melodija Marša kao neka matra vodi narod prema novim pobedama i da ne da da se duh i smisao života slomi kad god naiđu teški trenuci - izjavila je pijanistkinja i istakla:

ANDRIJANA ARLEN SNIMILA

Promo

 

- Ukoliko se pažljivo pogleda spot, može da se protumači kao retrospektiva dešavanja i patnje. VIdećete prvi Svetski rat, bombardovanje... da bi se na kraju došlo do mesta pobede, koje u ovom spotu označava kula. Kako sam napomenula, sama melodija je jako laka za pamćenje, a sa Andrevom smo smislili filmski aranžman koji može i te kako da stoji rame u rame uz svetsku filmsku muziku. Jako sam srećna što će moj spot simbolično da bude prikazan 9. maja, u ponedeljak jer svi dobro znamo da na taj dan se slavi pobeda nad fašizmom, ne samo u Srbiji, nego i u drugim zemaljama. Ponosna sam na to što sam komponovala za jednu jako ponosnu, hrabru naciju koja je i dalje moja inspiracija, a to je Srbija - objasnila je Andrijana.

MOGAO SI DA OŽENIŠ POŠTENU DEVOJKU, A NE KU*VU Ovaj glumac je prvi muž Ruške Jakić, a evo kako su njegovi roditelji reagovali

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading