DEVOJKA HTELA DA SAHRANI SVOG OCA Umesto njega, u sanduku je zatekla užas!
Foto: RINA

Tokom racije, policija je pronašla 35 nesahranjenih leševa i veliku količinu ljudskog pepela u prostorijama na Hesl putu. Ove šokantne vesti dodatno su povećale agoniju mnogih porodica koje nikada nisu primile ostatke svojih najmilijih.

Bili Džo Safil (33) očajnički čeka vesti o posmrtnim ostacima svog oca, Endija Safila, koji je preminuo u 52. godini. Ove strašne okolnosti postale su još teže jer je policija otkrila da je proces kremacije uništio sav DNK u pepelu, čineći ga nemogućim za identifikaciju.

U ekskluzivnom intervjuu za MailOnline, Bili Džo je izrazila svoju frustraciju i tugu zbog gubitka.

,,Policija me je obavestila da pepeo mog oca nije prisutan, ili ako jeste, ne može se testirati. Ljudi će biti veoma ljuti. Rečeno mi je da ime mog oca nije bilo ni na jednoj kutiji pepela. Bez mogućnosti testiranja, ne mogu reći da li je bilo koji deo pepela njegov. To uopšte nije dobro. Ali mislim da policija ne može mnogo više da uradi. Nikada neću dobiti tatin pepeo natrag.'' objasnila je ona.

Bili Džo je dodala da sada sumnja u autentičnost pepela koji je dobila nakon kremacije svog brata Dvejna, koji je oduzeo sebi život pet dana nakon očeve smrti. Nikada nije dobila očev pepeo, i sada sumnja da je možda ljubilaprazan kovčeg na sahrani.

Ova situacija predstavlja tešku traumu za mnoge porodice koje su imale svoje najmilije u pogrebnom preduzeću na Hesl putu. Nedostatak sigurnosti oko posmrtnih ostataka i nepoštovanje prema preminulima izaziva gnev i tugu u porodicama koje žele da pravilno sahrane svoje voljene.

Bez identifikacije pepela, mnoge porodice ostaju bez utehe i zatvaranja koje bi donelo pravilno sahranjivanje.

(espreso.co.rs

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading