ANICA DOBRA UMALO POGINULA! Glumica pala sa krana, za dlaku izbegla smrt!
Foto: Alo/Dejan Briza

Reditelj Goran Marković posle 32 godine od snimanja "Sabirnog centra" otkriva da je Anica Dobra umalo poginula na snimanju tog kultnog filma! On priča kako je 1989. godine prihvatio predlog snimatelja Tomislava Pintera kako da pred kamerama dočaraju svet mrtvih.

- Pinter mi kaže: "Ako su glumci već na nekom apstraktnom mestu, oni ne mogu da koračaju. Mogu ili tu da sede ili da se nekako čudno kreću... Umesto da kameru stavljamo na kolica i kran, mi ćemo tu da stavljamo glumce, a kamera će biti statična" - priča Marković i dodaje da se tada dvadesetpetogodišnja glumica našla u problemu;

ANICA DOBRA UMALO POGINULA! Glumica pala sa krana, za dlaku izbegla smrt!

Tu se zamalo desila tragedija jer smo Anicu Dobru i Pintera vezali za kran, da ona kao leti dok priča i da se odjednom diže. I kran se sruši! Mislili smo da su poginuli! Odveli smo ih u bolnicu i srećom, sve je bilo uredu...

Dušan Kovačević, po čijoj knjizi je napisan scenario za film, kaže da su ga oduvek privlačile teme o životu posle života.

- Ozbiljno se time bavio još u Sabirnom centru. Moj prvi komad "Maratonci" je o smrti - prodavci kovčega jesu sama smrt. A to je jedina stvar koje se svesno ili nesvesno plašimo. Zašto se čovek plaši bolesti - pa, ne zato što je bolestan, već zato što može da umre. Smrt je nešto sa čime se susrećemo već prilikom prvog saznanja o životu i svetu, još u ranoj mladosti. Neko taj strah savlada lakše, neko teže, a opet ima onih koji bukvalno ceo život "boluju" od straha - kaže scenarista.

Glavne uloge u filmu "Sabirni centar" igraju Rade Marković, Anica Dobra, Bogdan Diklić, Dragan Nikolić, Olivera Marković, Danilo Bata Stojković, Aleksandar Berček, Branko Pleša i Radmila Živković.

INSPEKTOR PAO NA ČARI GOCE ŠAULIĆ Godinama ju je čekao, sada planira i da je zaprosi?!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading