"BOJ NA KOSOVU" NA POPRAVNOM Snima se nova verzija istorijske bitke, evo ko bi mogao biti Miloš Obilić
Foto: Youtube/Printscreen

Nakon emitovanja i kontroverze koja je pratila film "Dara iz Jasenovca" i nastavka koji bi uskoro trebalo da gledamo, Predrag Gaga Antonijević navodno planira snimanje filma "Boj na Kosovu".

Film navodno neće biti sniman samo u Srbiji. Kosovska bitka, prema saznanjima Kurira, moraće da se ekranizuje u nekoj evropskoj zemlji poput Španije i Portugala, jer je za te scene potrebno više od 2.000 konja i 10.000 statista.

Posle "Boja na Kosovu" Zdravka Šotre, na platnu će ponovo oživeti knez Lazar i kneginja Milica, sultan Murat i njegov sin Bajazit.

Kasting za glavne uloge još nije urađen, ali se navodi da će Antonijević neku od epizodnih uloga dati svojim saradnicima na nekoliko serija kao što su Vuk Kostić, Marko Janketić, Ljubomir Bandović, Nataša Ninković. Reditelj trenutno pokušava da sklopi budžet filma, koji će koštati nekoliko miliona evra.

Reditelj nije potvrdio navode da će snimati film, ali je film "Dara iz Jasenovca" premijerno prikazan u Gračanici, gde je najavio da mi je jedna od želja da sledeća tema bude Kosovo.

"Od Jadovna i Jasenovca, preko Kragujevca do Kosova i Metohije, ječe vapaji srpskih žrtava koje mnogi danas pokušavaju da uguše. Traže dušmani od nas da se nad svakom tuđom žrtvom sažalimo, a da nad našom ne smemo ni suzu da pustimo", rekao je Antonijević.

Komentari (1)

Loading