UMIRALI U NAJGORIM MUKAMA Najukletija kuća na Balkanu ubila sve svoje vlasnike! Borivoj odlučio da je istraži, a prizor koji je zatekao ga je skamenio! (FOTO)

Kilometar i po od Lovrana nalazi se kuća koja kao svetionik stoji na kamenom platou, a iznad nje je nekoliko stotina metara visok kameni hrid. Meštani su je godinama u strahu izbegavali misleći da je ukleta.

Ukleta kuća
Ukleta kuća, Foto: Youtube printscreen

Veruju da kuću opsedaju duše zlostavljanih logorašica. Mnogi i ne žele da pričaju o njoj, a oni koji progovore - kažu samo da je ukleta. U kući su se, navodno, događale čudne stvari, a postoje i svedočanstva ljudi koji su 'za dlaku' izbegli tragediju.

Jedna od takvih priča govori o uglednom opatijskom ugostitelju, koji se s ljubavnicom sklonio od kiše u ovu kuću. Odjednom se na spratu čula galama, smeh, lupanje čaša i tanjira, kao da je u toku raskalašna zabava. Iznenađeni par se skamenio.

Uprkos pljusku pohitali su prema automobilu, upalili motor, ali su se gume vrtele u mestu. Auto je, kao u filmu, već polako klizio prema ivici duboke provalije.

CRNOGORCI DERU KOŽU S LEĐA Deset noćenja 400 evra?! Vlasnici privatnih smeštaja dižu cene po ležaju, OVO je jedini način da prođete jefitinije

I kad su već pomislili da je kraj, u stenu iznad kuće udario je grom, a istog trenutka automobil je jurnuo prema putu.

Riječanin Borivoj Bukva pre desetak godina se ohrabrio i otišao da istražuje duhove u kući. Prizor ga je šokirao. U ruševini su bile pletene fotelje, sto i kolevka kao i četiri tanjira na stolu. Pokušao je viskom da sazna šta se događalo u kući i dobio tri jasne naredbe da se gubi iz kuće. Poslušao je.

Znao je da se s tim ne treba šaliti. Pogotovo zato što je kuća u poslednjih sto godina ubila sve svoje vlasnike, ali i slučajne prolaznike koji su samo boravili u kući. Bukva je kazao kako će vlasnik kuće morati da bude stranac, jer je i njen prvi vlasnik bio stranac. Samo on će moći da je opremi i koristi u ugostiteljske svrhe, kako je bilo i na početku.

CRNOGORCI DERU KOŽU S LEĐA Deset noćenja 400 evra?! Vlasnici privatnih smeštaja dižu cene po ležaju, OVO je jedini način da prođete jefitinije

Nekada je kuća bila prekrasan hotel. Dolazili su gosti iz cele Austro-Ugarske. Jedne večeri 1923. kuća je planula, a navodno ju je zapalio sam vlasnik zbog osiguranja.

Nakon nekog vremena kuću je kupila jedna porodica i krenula u obnovu. Međutim, pijavica je digla krov i razbacala crepove po selu. Nijedna druga kuća nije stradala. Vlasnik je zatim oboleo i umro.

Drugi vlasnik umro je od iznenadne bolesti, a sledeći u saobraćajnoj nesreći nekoliko meseci nakon što je počeo da je adaptira. U kući je grom ubio češke turiste koji su ušli kako bi se sklonili od kiše.

"Kuća je ta koja sama bira svoje vlasnike", objasnio je Bukva i dodao kako je imao osećaj da ga neko gura sa litice dok je bio tamo.

PROVERITE SVOJE ZNANJE! Najkraći IQ test na svetu ima samo tri pitanja, a može da otkrije MNOGO! (KVIZ)

U kući su navodno obitavala tri duha. Tri žene mučene su i ubijene u kući, jedna za vreme Drugog svetskog rata, a dve posle.

Glavni organizator zločina bio je italijanski fašistički zvaničnik Skrobognja, rođen u Rijeci. Bio je, među ostalim, zadužen i da dovodi mlade devojke u tabor italijanske vojske u Opatiji.

Fašisti su lovili devojke i često cela sela odvodili u logor, zbog saradnje s komunistima. Deo devojaka završavao je u Opatiji, a one koje visoki oficiri ne bi odabrali, Skrobognja je, navodno, odvodio u kuću na osami.

U kući je bilo još ubistava, samoubistava i neobjašnjivih smrti, ali ti duhovi se nisu zadržali. Meštanka je ispričala kako je muškarac prerezao supruzi grkljan 1912. godine zbog ljubomore. Zatim se skinuo go i bacio sa stene. Imali su četvoro dece.

POBEGLA IZ PAKLA POSLE 22 GODINE! Bivši dečko ju je oteo kad je bila tinejdžerka, mučio i držao u zatočeništvu, sada se spasila i otkrila detalje HORORA!

Sadašnji vlasnik zaista je - stranac!

Današnji vlasnik, čiji je pokojni otac stradao u saobraćajnoj nesreći nedugo nakon što je počeo da popravlja kuću, sredio ju je u ugostiteljski objekat. To je i bila očeva želja. Ne veruje u priče o duhovima, a kuću je obnovio kakva je bila.

Ukleta kuća
Ukleta kuća, Foto: Youtube printscreen

Inače, on je poreklom Mađar i Italijan, a otac mu je imao austrijsko državljanstvo.

"Ovde smo već šest godina i ništa se čudno nije događalo. Upravo suprotno, gosti nam se rado vraćaju, puni su utisaka i kako kažu, kod nas se osećaju odlično", ispričala je suvlasnica hotela.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi