NOVINE U POSLOVANJU IKEA otvara svoju prvu "second hand" prodavnicu nameštaja

Ikea će krajem godine u Švedskoj otvoriti svoju prvu prodavnicu korišćenog nameštaja, saopštila je ta kompanija, koja najavljuje potpuni prelazak na cirkularno poslovanje do 2030. godine.Ikea
Ikea, Foto: Shutterstock


Prodavnica se otvara u prvom svetskom "second hand" tržnom centru ReTuna, u gradu Eskilstuna i prvi je korak ka novom modelu poslovanja kompanije.

Da li biste kupovali polovan nameštaj?

Ukupan broj glasova: 253

  • Da, naravno: 40% (101)
  • Ne, ne verujem: 14% (36)
  • Zavisi od cene i kvaliteta: 46% (116)

Ikea je već ranije najavila da će širom sveta početi iznajmljivati i reciklirati nameštaj u okviru svoje ekološke kampanje kako bi odgovorila na kritike da njen model proizvodnje jeftinog nameštaja proizvodi preveliku potrošnju i stvara velike količine otpada.

Ta će kompanija nastojati da do 2030. godine smanjiti svoj uticaj na klimu za prosečno 70 odsto po proizvodu, a već je krenula sa popravkama i prepakovanjem proizvoda koji se oštete u prevozu.

Takođe će kupcima omogućiti vraćanje proizvoda, uključujući i nameštaj, koji će se ponovo staviti na prodaju ili će se donirati dobrotvornim organizacijama.

Ikea je 2019. na nekim tržištima pokrenula pilot projekat nameštaja na lizing a o daljoj sudbini ovog projekta će odlučiti nakon što menandžment analizira rezultate.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi