The Last of Us
Printscreen Youtube
The Last of Us

Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

Čini se kako je pred nama “zlatno doba” za serije rađene po igrama. Svoje će TV adaptacije tako u budućnosti dobiti Halo, Resident Evil i Diablo, a svoju TV seriju dobiće i The Last of Us.

Režiser Džon Renk i scenarista Kreg Mejzin, poznati po radu na nagrađivanoj seriji “Černobilj”, će ponovo udružiti snage radeći na novoj seriji “The Last of us”.

Potvrđeno je da će Renek, koji je režirao svih pet episoda “Černobilja”, režirati prvu epizodu, dok za druge to još uvek nije potvrđeno. Renek će, kao Mejzin biti producent na seriji. Mejzin, koji je idejni tvorac serije “Černobilj”, će napisati epizode za celu sezonu.

Igrica "The Last of Us" izašla je 2013. godine i odmah je dobila odlične ocene kritičara. Priča o postapokalipsi, fokusirana je na odnos između Džoela, krijumčara u tom novom svetu, i Eli, tinejdžerke koja je ključna za pronalaženje leka za smrtonosnu pandemiju. Džoela angažiraju da otme četrnaestogodišnju devojčicu iz opresivne karantinske zone. Ono što je trebalo da bude lagan i mali posao, ubrzo postaje brutalno, srčano putovanje dvoje ljudi koji će opstati samo ako se oslone jedno na drugo, dok putuju Amerikom.

Datum emitovanja serije još uvek nije određen!