Tijana Kondić
Printscren
Tijana Kondić

Printscren

Tijana Kondić, Foto: Printscren

Kada je imala svega 17 godina glumica Tijana Kondić snimila je čuveni film "Nataša". Film koji opisuje vreme u kom je sniman i čiji fokus je na buntovnoj devojčici koja pokušava da razreši misteriju oko ubistva svog oca. Film je snimljen pre 19 godina, a Tijanu je ova uloga proslavila.

Međutim, Tijana nije želela da nastavi da se bavi glumom, već je odmah nakon snimanja ovog filma upisala svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, i završila ga u roku. Danas radi za jednu produkciju u Tel Avivu, a retko dolazi u Srbiju.

Pre dve godine došla je kako bi promovisala svoj prvi roman "Tragovi života" i potom se vratila u Izrael. Jednom prilikom je ispričala da je bilo veoma teško započeti život izvan granica naše zemlje. Nije se mnogo promenila, te bi je verovatno prepoznali da je sretnete na ulici.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ☆T I A N A K O N D I C H☆ (@tijanakondicofficial) on Sep 21, 2019 at 2:47am PDT

- U Izrael sam otišla pre tri godine, preselila sam se tamo. Tamo imam i familiju koja mi je velika podrška. Radim dva posla, držim plesne časove kubanske salse i radim projekte u produkciji. Nedavno sam završila veliki film jednog od najpoznatijih izraelskih reditelja. Teško je i naporno. Ali ako imate ambiciju, onda dogurate negde. U pauzama između projekata pišem - ispričala je Tijana pre dve godine i dodala da joj je bilo teško da uspe na drugom kontinentu.

- Sve je teško. Krećete iz početka, sve. Bila sam ranije u Izraelu kao turista. Jedno je biti turista, a drugo je živeti tamo. Od jezika, kulture, koja je meni prijemčiva i bliska. Meni je to bio izazov, a ne nešto najteže. Gledala sam to pozitivno i upoznala sam tamo ljude iz celog sveta. Naučila novi jezik i stvari. Živim potpuno drugačiji život, ali to ne znači da mi ne nedostaju stvari iz Srbije, a posebno ljudi. Najteži deo je kada morate da vodite sami računa o sebi, u smislu da sama moram da se brinem o svemu i vodim računa da li ću preživeti. U Srbiji nisam to morala. Najteži trenutak mi je bio odlazak odavde, a nakon toga smrt mog oca, koja se dogodila samo dva meseca nakon mog odlaska u Tel Aviv. U jednom trenutku se mnogo stvari desilo. Preseljenje, potom porodični nesrećni događaj. Ceo taj težak period koristila sam za pisanje. Pisanje je jedna vrsta terapije i svaki oblik umetnosti – iskreno je govorila Kondićeva.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ☆T I A N A K O N D I C H☆ (@tijanakondicofficial) on Jan 21, 2019 at 5:08pm PST

Istakla je da je lik Nataše bio sličan njenom privatnom životu.

- Bila sam buntovna kao Nataša, ali ne toliko drastično. Bila je prilično slična meni, s obzirom na godine i veoma suprotan stav jedne tinejdžerke tog vremena. Reditelj me je vodio i učio iskazivanju emocija, o istini za kojom svi tragaju na filmu i javi - rekla je svojevremenoTijana i otkrila da ona prvobitno nije trebalo da bude glavni protagonista tog filma.

- Sve se dogodilo u dvorištu Pete beogradske gimnazije. Dobro se sećam, na času fizičkog. Asistent režije prišao je našoj nastavnici i pitao je da me fotografiše za kasting. Kasting je bio otvoren za sve, čak i za studentkinje glume. Naravno, slikao je još nekoliko devojaka. Zanimljivo je da sam od pet stotina devojaka ušla u uži izbor. Ali je na početku reditelj sklonio moju fotografiju i uopšte mu nisam bila interesantna. Onda je asistentu rekao: "Ne zovite je". Krenuli smo u probe onda, pa snimanja. Roditelji nisu verovali u početku. Posle dva meseca su se odlučili za mene, a roditelji su tek onda shvatili šta se desilo – slikovito je opisala glumica.