Kremlj
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

Peskov je istakao da je Makronova izjava veoma opasna jer govori o mogućnosti da se Francuska direktno umeša u sukob u Ukrajini, napominjući da Rusija pomno prati izjave zapadnih zvaničnika i da će nastaviti specijalnu vojnu operaciju dok ne ostvari postavljene ciljeve, prenela je agencija RIA Novosti.

Peskov je rekao da Rusija u Kameronovoj izjavi vidi eskalaciju napetosti u vezi sa ukrajinskim sukobom koja, kako je naveo, potencijalno može predstavljati opasnost za evropsku bezbednost. Makron je rekao u intervjuu za Ekonomist da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija "probije linije fronta" i ukoliko Kijev to zatraži od Pariza, prenosi portal BFMTV.

"Kada bi Rusi probili linije fronta i da postoji ukrajinski zahtev - što danas nije slučaj - bilo bi legitimno da se postavi to pitanje", rekao je Makron.

Makron je prvi put u februaru pomenuo mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu.

Kameron je u četvrtak tokom zvanične posete Kijevu rekao da Ukrajina ima pravo da koristi britansko oružje za napad na ciljeve unutar Rusije, a da je na zvaničnom Kijevu da odluči da li će to i učiniti.

Kameron je obećao da će Velika Britanija izdvajati svake godine po tri milijarde funti (3,74 milijarde dolara) za vojnu pomoći Ukrajini i to "dokle god bude bilo potrebno".

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading