GDE JE NESTAO LAZAR KRSTIĆ? Bivši ministar danas živi kao bog, uživa u luksuzu, a tek kad čujete kolika mu je plata!

Bivši ministar finansija Srbije, “srpski vunderkind sa Jejla”, kako su ga mediji krstili, danas živi skriven od očiju javnosti.

Lazar Krstić
Lazar Krstić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Lazar Krstić, nekadašnji ministar finansija koji je nepunih godinu dana proveo na tom mestu i podneo ostavku zbog neslaganja sa tadašnjim premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas živi daleko od očiju javnosti.

Podsetimo, Krstić je dao ostavku jer je sa Vučićem imao neslaganje oko visine smanjenja penzija i plata.

"Tražio sam da se sprovede težak program, nezamisliv za naše uslove, a samo neke od njih su smanjenje penzija od 20 odsto minimu, smanjanje plate u javnom sektoru od najmanje 15 odsto, otpuštanje u naredne dve godine 160.000 ljudi i ono što sada mora da se desi posle poplava je povećanje struje od 30 odsto", rekao je tada Krstić.

 

Prema određenim saznanjima, on je danas zaposlen u kompaniji “Mekinzi” gde se vratio posle manje od godinu dana nakon što je u julu 2014. podneo ostavku s mesta ministra finansija.

Lazar Krstić
Lazar Krstić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Generalni direktor “Mekinzija” Dominik Barton objavio je pre dve godine da je firma u 2015. izabrala 227 novih partnera, među kojima je i Krstić.

 

Krstić je u ovoj kompaniji radio i od 2008. do 2013, ali se vratio na višu poziciju. Direktori u ovoj kompaniji zarađuju od jedan do tri miliona dolara godišnje, dok principali (partnerski nivo na kojem je Krstić) uglavnom imaju blizu pola miliona dolara.

Lazar Krstić
Lazar Krstić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi