Selo, priroda
Profimedia
Selo, priroda

Profimedia

Selo, priroda, Foto: Profimedia

Da li ste znali da Srbija, odnosno njen deo panonske ravnice ima idealne uslove za gajenje orhideja? Vojvodina bi tako, mogla bukvalno da procveta i postane destinacija sa nepreglednim mirisnim poljima. Međutim, niko i ne pokušava da se okuša u poslu.

Beograd

Tanjug/Dragan Kujundžić

Beograd, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

REKORDNA PLATA Ovaj čovek je u Crnoj Gori zaradio 54.000 evra za mesec dana! Evo kojim se poslom bavi!

Nije samo do lepote, orhideje su danas biznis od koga može lepo da se zaradi. Slovenci to dobro znaju, pa su tako iskoristili prirodno bogatstvo Panonske nizije.

Danas je proizvodnja orhideja moguća zahvaljujući ekološkom grejanju staklenika. Koriste geotermalnu vodu, koju crpe sa dubine od 1500 metara, kao i plin iz biomase. Dakle, nema potrošnje fosilnih goriva i zagađivanja atmosfere.

NEMAČKA TRAŽI NAŠE SEZONCE Mesečna zarada i do 2.500 evra, dozvola se lako dobija, a ovo su uputstva koja morate SLEDITI da biste zaradili!

Plantaže orhideja su često u muškim rukama. Razlog je verovatno taj što je ovaj posao često fizički težak, stresan, ponekad opasan (morate da se penjete i na krov) i praktično je nemoguće napustiti ga u nekom periodu života.

Divlja orhideja

Shutterstock

Orhideja, Foto: Shutterstock

Slovenci danas orhideje izvoze u sve zemlje bivše Jugoslavije, Rumuniju, Mađarsku, Slovačku, Austriju, Italiju, najveći kupci su im Mađari i Slovaci, a imaju kupaca i u Srbiji.

KAKO GAJITI ORHIDEJU

Ne držite je na direktnoj sunčevoj svetlosti, i ne zaboravite da ispraznite višak vode posle zalivanja (svakih 14 dana). Držite ih na temperaturi od 18 do 30 stepeni. Ne stavljajte ih blizu radijatora, peći, i slično.

PRAVA JE POMAMA ZA OVIM ZANIMANJIMA Evo kako u Srbiji možete zaraditi i preko 1.000 evra mesečno! Ovo su najisplativiji poslovi za koje vam ne treba DIPLOMA!

Cene ove biljke se kreću od pet do 25 evra, a sigurno je da će uvek biti u modi.